PRIHAJAJOČI DOGODKI

Najraje na svetu predavam in delim svoje nepozabne spomine s poti. Moja predavanja so skupek popotniških informacij, konkretnih napotkov ter čudovitih in unikatnih zgodb, ki ponavadi nastanejo med prisrčnimi domačini.

 

Potopisno predavanje Road trip po Omanu

 

KDAJ: 13.4.2018 ob 19:00

KJE: knjižnica Medvode

 

Zaradi izjemno ugodnih letalskih kart iz domačega letališča in visoke ravni varnosti med potovanjem je sultanat Oman postal ena izmed najbolj zaželjenih destinacij med Slovenci.. Kot navdušenko nad arabskimi narodi me je najbolj navdušila ikonična arabska kultura v mestih Muscat in Nizwa ter neobljudena narava, ki je spreminjala svoje barve ter profil za vsakim ovinkom. Izmed 2300 prevoženih kilometrov v 9-ih dneh sva najini duši napolnili ob slikovitih lagunah z vodo – wadijih, ki se skrivajo med mogočnimi gorami. Prepustili sva se puščavskim potem, na katerih naju je spremljal zgovorni vodnik in naju podučil o zahtevni vožnji po peščenih sipinah. Kraljestvo gora Jebel Shams je v naju vzpodbudilo skromnost, medtem, ko sva tam občudovali tako imenovani “arabski Grand Canyon”. Med popotovanjem sva si radi vzeli čas za domačine, ki so naju sprejeli s toplino in nama ob kozarcu kawhe in skodelici datljev pripovedovali o svojem življenju, ljubezni, tradiciji in kulturi. Lačne želodčke so polnile arabske jedi, ki sva jih poplaknili s čajem karak. Ni pa manjkalo dogodivščin, ki so se pripetile med spanjem v šotoru, ob menjavi gume na terencu in vožnji po brezpotjih. Prikrajšani ne bodo niti ljubitelji luksuza in visokega turizma, saj sva del potovanja namenili tudi tej vrsti turizma.

Potopisno predavanje Rajski Sejšeli

 

KDAJ: 23.1.2018 ob 20:00

KJE: KUD Franc Kotar Trzin

 

KDAJ: 25.1.2018 ob 18:00

KJE: knjižnica Vrhnika

 

KDAJ: 26.3.2018 ob 17:30

KJE: Osrednja knjižnica Celje

 

KDAJ: 4.4.2018 ob 19:00

KJE: knjižnica Toneta Pretnarja Tržič

 

“Zakaj pravijo, da na otoku Moyenne straši, zakaj je La Digue moj najljubši otok na svetu in zakaj pod nobenim pogojem nisem želela jesti karija iz netopirjevega mesa?”

 

Pridružite se mi na popotovanju po Sejšelih, otočju, ki​ mi​ je nekaj mesecev predstavljalo dom, saj sem tam​ ​opravljala delo​ kot ​stevardesa na jahti. Potovali bomo po mojih najljubših kotičkih glavnega otoka Mahe in obiskali najmanjšo prestolnico sveta Victorio in živahno lokalno tržnico. Prepustili se bomo valovom v mističnem zalivu Police Bay ter se “mastili” z mojim najljubšim kosilom – hobotničnim karijem. Osvežitev od tropske vročine bomo iskali na vzponih skozi tropski deževni gozd in z vrha prastarih granitnih skal občudovali poglede na okolico. S katamaranom se bomo nato zapeljali na prelesten otok La Digue, kjer se čas ustavi! Tam se bomo s kolesom popeljali do naravnih rezervatov, kjer prebivajo kopenske želve in občudovali koralni podvodni svet.

Facebook Comments

Prejmi BREZPLAČNO KNJIŽICO

 

 

Vpiši se na e-novice in prejmi zanimivo knjižico 10 lekcij, ki sem se jih osvojila na potovanjih.

Uspešno ste se prijavili!

PRENESI