Potovanje po Omanu v najboljši družbi

Spraševala sem se s čim bi pričela serijo blog postov iz navdihujočega Omana in prišla do zaključka, da predstavim svojo sopotnico. Tisto, katero moji zvesti bralci zagotovo že poznate, saj sva skupno v popotniške čeveljce stopili že 8 let nazaj, ko sva složno raziskali Budino solzico - Šrilanko.

“Navihana in navita zlatolaska pri kateri še nisem točno ugotovila ali so bolj naviti njeni kodri ali pa njen jezik.”

Spraševala sem se s čim bi pričela serijo blog postov iz navdihujočega Omana in prišla do zaključka, da predstavim svojo sopotnico. Tisto, katero moji zvesti bralci zagotovo že poznate, saj sva skupno v popotniške čeveljce stopili že 8 let nazaj, ko sva složno raziskali Budino solzico – Šri lanko.

Zlahka bi dejala, da je bilo to najbolj zanimivo snidenje in ustvarjanje prijatejstva v mojem življenju. V roke sva si segli natanko en teden pred potovanjem in sicer po tem, ko sva se slučajno spoznali na popotniškem blogu. Ob instinktivni povezanosti sva vedeli, da sva ustvarili pravo popotniško dušno navezavo. Ko čutiš tako, takrat ni razlogov za dvome. In sva spakirali kovčke in šli na Šrilanko. Tam doživeli kulturno bogato ter intenzivno potovanje, ki mi še danes greje srce s spomini na najine ljudi.

Potovanje je minilo, a s tem zagotovo ni minilo tudi najino prijateljstvo. Le-to se je krepilo skozi vsa pretekla leta in pogosto je bila Barbara tista ključna oseba, ki me je hrabrila med delom v tujini na drugih koncih sveta, da nisem podlegla hitremu tempu dela, stresu in predvsem domotožju.

Nato pa je prišel letošnji december.

Zakaj pa gresta v Oman, kaj pa je tam?”

je bilo najbolj pogosto zastavljeno vprašanje pri najinih bližnjih. Težko je namreč razložiti, da, ko začutiš destinacijo in te k njej sili neka nevidna sila, se je tej inteziteti le stežka upreti. In, ko si v življenju na poti s pravim človekom se skoraj čudežno urejajo vse stvari in postavljajo na svoje mesto. Dobili sva ugodne karte iz domačega letališča, brezplačno zdr. zavarovanje, lepe nastanitve za ugodne cene, precej dober avto za polovično ceno. Najbolj pa sva se veselili, da se zopet odpravljava na avanturo, ki nama bo odprla nov pogled na svet. Arabski svet mi je preko zadnjih nekaj let počasi, a vztrajno prirasel k srcu. Tudi zaradi svoje mističnosti, ki jo ponuja me neustavljivo vleče, da odkrijem in se naučim še več ter razumem tako drugačno kulturo.

Pred potjo sva se večkrat vprašali: “Le kako nama bo ta destinacija doprinesla k življenju?”. Obe namreč verjameva, da vsak kraj na svetu in vsaka dežela odkrije nek del našega srca, ki je bil do sedaj zastrt. Ko se naučiš, kar se imaš za naučiti, na svet pogledaš še bolj široko in s še večljm spoštovanjem in razumevanjem.

Zlahka rečem, da mi je Barbara resnična inspiracija v življenju. Najvrjetne poslana nekje od zgoraj, da opravlja plemenito službo kot defektologinja, v prostem času pa svojo strast izraža v izdelovanju naravnih kozmetičnih izdelkov oplemenitenih z dišavami eteričnih olj. Zopet me je opomnila na to, kako lepo je, ko zaupaš v življenje in ljudem. Kako lepo je brezpogojno sprejemati. In koliko ti ljudje lahko podarijo, ko jim ti podariš svoj čas in se v tem svetu za kratek čas ustaviš in zadihaš. Predvsem me je opomnila na to, kako preprosto je življenje, če se upaš prepustiti in predati trenutkom ter ne načrtuješ ihtavo vsake poteze vnaprej.

Mayita

V TUJINI SE NE CEDITA MED IN MLEKO

Velikokrat dobim na svetovanje študente, ki živijo v utvari, da bo v tujini vse drugače, ne bo problemov, ne bo teženja staršev in denar bo kar padal iz milega neba. Realnost pa je dokaj drugačna.

Zakaj za potovanje po Omanu ne najeti avtomobila?

Na takšno vprašanje ne boste naleteli na nobenem popotniškem forumu in pri nobeni turistični agenciji. Oman preprosto MORATE raziskovati z najetim vozilom, če je le možnost z zmogljivim terencem na 4×4 pogon.

Invazija Slovencev v Omanu

In čemu je tako? O ugodnih kartah, ki so največkrat poglaviti razlog za določitev destinacije potovanja, in jih turški letalski prevoznik iz Ljubljane do Muscata ponuja za borih 350 eur ne bom izgubljala besed. Raje nanizam nekaj razlogov, ki so mene prepričali, da to potovanje v Oman ni bilo zadnje.

Oddih v hotelu Golden Tulip Nizwa s pogledom na gorovje Hajar

V omanski stil obdan hotel Golden Tulip Nizwa s štirimi zvezdicami se nahaja na razpotju med govorjem Hajar in mestnim jedrom Nizwe. Lokacija tik ob glavni cesti je idealna postojanka za popotnike, ki si med evforičnem ogledovanjem znamenitosti Omana želijo privoščiti...

Na potovanju po Omanu v najboljši družbi.

Spraševala sem se s čim bi pričela serijo blog postov iz navdihujočega Omana in prišla do zaključka, da predstavim svojo sopotnico. Tisto, katero moji zvesti bralci zagotovo že poznate, saj sva skupno v popotniške čeveljce stopili že 8 let nazaj, ko sva složno raziskali Budino solzico – Šri lanko.

Coffee Meeting S TREBUHOM ZA KRUHOM

Na coffee meetingih se pogovarjamo o potovanjih, delu v tujini in vseh priložnostih, ki jih svet ponuja mladim (po srcu).