Coffee Meeting S TREBUHOM ZA KRUHOM

Na coffee meetingih se pogovarjamo o potovanjih, delu v tujini in vseh priložnostih, ki jih svet ponuja mladim (po srcu).

Vsak kdaj pa kdaj v življenju potrebuje takšno ali drugačno podporo, vzpodbudo ali informacije iz prve roke. Sama verjamem, da sem dobra v tem, da s svojimi izkušnjami z življenjem in delom v tujini vse zgoraj našteto nudim nadobudnim popotnikom, ki se odpravljajo na svoje prvo delo v tujini. In prav to mi je tudi v posebno veselje.

Močno namreč verjamem, da te potovanja spremenijo. Na boljše. Odprejo nov pogled na svet. Razširijo spekter priložnosti, ki nam jih ponuja svet. In raznežijo naše srce. Čeprav marsikdo misli, da so potovanja in predvsem življenje v tujini nekaj absolutno sanjskega in, da se tam cedita “med in mleko” temu ni vedno tako. Včasih je odhod težak, ker s tem novim življenjskim korakom zapuščamo cono udobja in se podajamo v absolutno neznano. Nova kultura, tuj jezik, in drugačne navade je le nekaj stvari, ki nas strašijo, a hkrati vznemirjajo.

Želja po potovanjih in raziskovanju tega sveta se ni v nas naselila preko noči. Z njo smo bili rojeni in v danem trenutku smo začutili, da moramo iti. In v trenutku, ko začutiš to neizmerno strast v srcu, se ji ne moreš več upreti. Pa čeprav se na vse pretege trudiš, v tebi z vsakim dnem tli še bolj močno. In to je namen naših coffee meetingov S trebuhom za kruhom! Da si izmenjavamo izkušnje, informacije, ideje in se zraven še dodobra nasmejimo.

Včeraj smo se na 1. coffee meeting-u pogovarjali o delu v Avstraliji, izkušnje iz dela in življenja tam je z velikim navdušenjem delila naša Živa, ki je prava enciklopedija znanja na tem področju. Malo smo sanjali o delu v Mehiki in Kolumbiji ter razglabljali kako bi življenje potekalo tam. Seveda sem tudi sama podelila svojo osebno izkušnjo z dela v Ensenadi, Mehiki, kjer sem bila najbolj ponosna na to, da sem uspela izboljšati svoje znanje španščine. Pogovor nas je nato zanesel na morje in na nekaj konkretnih napotkov za delo na jahti,. Ob tem sem poudarila, da ni vsak rojen za takšno delo, saj jahtna industrija od tebe zahteva disciplino, mentalno stabilnost, visok nivo energije in izjemno prilagodljivost. Še veliko je bilo različnih tem, a naj zaključim s to mislijo:

Ne pregoreti v svoji strasti in želji do nečesa. Če je želja po potovanjih v vaših srcih je tam z razlogom. Ne da se je utišati, v kolikor jo potlačite, bo nekega dne prišla na površje in počutili se boste neizpolnjene. Namen mladosti je, da se jo živi – preko avantur in nepoznanega. Ko bo enkrat ta čas minil, ga je nemogoče dobiti nazaj. Menim, da ni hujšega, kot živeti z obžalovanjem in z mislijo, da si nečesa nismo uresniči takrat, ko smo imeli svet na dlani.

P.S.1: sicer mislim, da smo po duhu lahko vedno mladi in lahko potujemo celo življenje – a za priložnostno delo v tujini, ki nam lahko odpre toliko vrat, pa je čas tam nekje do 30-ga.

P.S.2: članek je spisan za tiste, ki v sebi imate željo po potovanjih in delu v tujini, absolutno pa ni vsak rojen za takšen način življenja.

Imejte se lepo, vidimo se zopet 5.12.2017, prijave sprejemam na info@mayita.si, na voljo pa je samo še 9 mest!

Mayita

16,90 EUR + brezplačna poštnina

S TREBUHOM ZA KRUHOM
Si želiš izkusiti potovanja in se odpraviti na delo v tujino? V moji drugi knjigi ti zaupam popolnoma VSE informacije, kako čimbolj finančno ugodno in čim hitreje v tujino preko vse mojih lastnih izkušenj! Samo še naslednjih 14 dni ponujam brezplačno poštnino. Pohiti!
*plačilo preko TRR ali po povzetju