Organizacija dela v lastni režiji ni najlažji način iskanja dela v tujini. Od tebe bo zahtevalo ogromno raziskovanja, pošiljanja prošenj, vrhunsko napisanega življenjepisa ali celo video predstavitve ter temeljito obravnavo v davčni pisarni.

Res pa, da je ta način najbolj finančno učinkovit. Ker boš za vse moral/a poskrbeti sam/a ti bo vzelo kar precej energije in časa. Če energijo in čas imaš in ti je vseeno ali delo najdeš v enem ali pa v šestih mesecih, potem je ta način pridobitve dela zate najbolj primeren.

Za vse vas, ki se lotevate iskanja dela v tujini v lastni režiji sem zasnovala sklop e-tečajev. Ti vam bodo zelo pomagali pri tem kje iskati delo in kako napisati vrhunski življenjepis po modernih smernicah. Kako se dodobra pripraviti na tujino, da kasneje ne boste imeli težav.

Takole gre vrstni red:


1. E-tečaj Iskanje dela v tujini na 7 načinov

e-tečaju 7 načinov iskanja dela v tujini v 6 modulih spoznamo kje iskati delo v tujini, katere so kredibilne agencije in kontaki v tujini. Naučimo se postaviti namen in cilj izkušnje ter kako preseči omejitvena slovenska prepričanja.

Preko e-tečajase boš naučil/a poiskati delo v tujini in točno definiral/a kaj od te izkušnje želiš. Nato je čas, da se pričneš učiti pisanja življenjepisa po modernih smernicah.

2. Moderni življenjepis za tujino (+ ostali dokumenti)


E-tečaj Pisanje življenjepisa na moderen in avtentičen način je pripravljen na podlagi mojih slabih in dobrih izkušnjah s 1000+ CV.  Vsaj toliko, če ne več, sem jih videla v jahtni industriji, ko sem zaposlovala posadko.

CV je moral biti na prvi pogled vrhunski, saj ga sicer sploh nismo pogledali in jemali resno. Če se nekdo ni potrudil, da od sebe da vrhunske dokumente, zakaj bi sem mi trudili in svoj čas porabljali za branje površno napisanih dokumentov?

❗️Življenjepis je odraz vas samih in je prvi stik z delodajalcem!

Iskreno, smo od 300 CV-jev pogledali le 10-15 najboljših. Za kaj več tudi nismo imeli časa. In to je na žalost realnost pri vseh delodajalcih.

Zadnjih 5 let sem med pisanjem strokovnih življenjepisov (op. p. podjetje Pisanje življenjepisa) ugotovila, da ljudje še vedno ne jemljejo ta dokument dovolj resno!

“Kako bi ljudje lahko dobili boljšo zaposlitev veliko hitreje, če bi se bolj potrudili pri pisanju in pošiljanju dokumentov! Tako jih sploh ne opazijo” 
sem si ves čas govorila…

Verjamem namreč, da dobre službe ne moreš dobiti brez dobre osebne predstavitve! V e-tečaju s teboj delim tudi trike, ki jih naredi le 1% kandidatov za iskanje zaposlitve.

Ko imaš končno v roki izdelan zmagovalen življenjepis, motivacijsko pismo, potrofolio, osebno predstavitev, 3 priporočila bivših delodajalcev, zahvalno pismo, se lahko lotiš prijav na delovna mesta.

Ocenjujem, da je potrebno poslati od 50-100 prijav na katere dobiš od 5-10 odgovorov. Ne bodi razočaran/a, ker jih ne bo več, ampak to je realnost.
5-10 odgovorov z dobrim življenjepisom, ne slabim!
Slabih ne pogleda nihče.
Ne pozabi, da si v konkurenci s CELIM SVETOM.

V teh 5-10 primerih sledi razgovor in upam, da tudi potrditev tvoje nove službe v tujini. Juhu! 😉

 

3. Dobra priprava za tujino

 

  • Kje in kako s pripravo sploh pričeti? 
  • Katero dokumentacijo sploh potrebuješ? 
  • Kako ostati v tujini varen/na?
  • Kaj, če v tujini ostaneš brez denarja?
  • Kako prijaviti prihodke v Sloveniji, da te FURS pusti pri miru?
  • In ogromno drugih nasvetov in napotkov…

Vseh 17 let izkušenj potovanj in dela v tujini sem zato zbrala v e-tečaju Predpriprava na delo v tujini in potovanja. Vzel ti bo le uro in pol, predpripravo pa boš imel/a urejeno v pičlih 2-3 dneh. Super ne? Naučila te bom kako poskrbeti za prtljago, finance v tujini, kje prijaviti bančni račun, kako ravnati v primeru davčnega rezidenstva, zakaj kopirati vse svoje dokumente ter na kaj paziti ko rezerviraš letalsko karto in stanovanje za kratkoročen najem.

Več kot napisano zgoraj ti ne morem ponuditi, saj so to vse moje izkušnje zbrane v vseh treh e-tečajih, ki potekajo na svetovno poznani izobraževalni platformi Thinkific.