Velikokrat se mladi, ki se udeležijo gap yeara ali pa želijo potovati z nizkimi stroški, udeležijo izkušenj, ki jim ponujajo brezplačno prenočišče in hrano v zameno za 4-6 ur dela na dan.

To so največkrat dela v hostlih, hotelih, v privatnih hišah ali na organskih kmetijah. Takšno delo si lahko poiščete kjerkoli po svetu, najdete pa ga na straneh:

O tem sva debatirali v podkast epizodi s Klaro Lotrič:

Idealna začetna točka pri življenju v tujini

Te platforme so tudi dobra začetna točka za tiste, ki želite poiskati delo v tujini v lastni režiji a želite zmanjšati začetne stroške. Spoznate tudi lokalne ljudi, ki vam bodo pomagali pri iskanju dela. Tako boste v tem obdobju imeli čas, da se aklimatizirate, uredite odprtje bančnega računa, prijavo začasnega prebivališča ipd.

Za prijavo na takšna dela ne potrebujete vrhunsko napisanega življenjepisa, ampak poskrbite, da življenjepis izraža vas in pokažete tudi nekaj svoje osebnosti. Če niste prepričani o varnosti izkušnje bodočega delodajalca pri katerem boste živeli poprosite za priporočila preteklih udeležencev.

Ko se odpravljate na takšno izkušnjo močno priporočam udeležbo na etečaju Predpriprava na delo v tujini in potovanje.

Z e-tečajem boste poskrbeli za ustrezno dokumentacijo, bančne zadeve, spoznali kako prijaviti dohodke iz tujine, poskrbeli za ustrezno zavarovanje in splošno varnost v tujini.

 

 

Menjava domov – si upate?

Platforma Homeexchange omogoča menjavo domov. Z osebo ali družino na drugem koncu sveta zlahka zamenjate svoje domove ter si tako zagotovite brezplačno nastanitev na svojem potovanju ali počitnicah. A Homeexchange je lahko toliko več in ena zares fantastična kulturna izmenjava.

O tem smo govorili v podkast epizodi:

Če ste na svojih potovanjih bolj svobodni in se lahko brez težav prilagajate, ljudem, ki gredo na počitnice varujete njihove domove ali domače ljubljenčke. Te izkušnje lahko dobite na spletni platformah kot so: