Iskreno srce v tem svetu še vedno šteje

Kratek zapis o mojih željah za leto 2017 in kako mi je leto 2016 prav na prefinjen način pokazalo, da je, ne denar, ne uspeh, ampk iskreno srce redkih ljudi, tisto kar resnično šteje!

Življenje tistih, ki veliko delamo in živimo v tujini je poleg tega, da je izjemno avanturistično in napolnjeno z vsakodnevnimi dogodivščinami in zanimivimi ljudmi, tudi za odtenek žalostno, saj zamujamo neponovljive dogodke z našimi ljubljenimi osebami doma.
Leto 2016 me je zaznamovalo s spoznanji, da se prav nič na celotnem svetu ne more primerjati s prisotnostjo pravih prijateljev. Ti te poznajo včasih še bolje, kot se poznaš sam in so s teboj v vseh odtenkih, ki jih ponuja življenje. Četudi obiskujem najlepše plaže sveta, spoznavam skrite kotičke in praktično živim, kar sem si nekaj let nazaj zgolj predstavljala v najlepših sanjah, je to popolnoma brezpomensko, če teh trenutkov ne delim s tisimi, ki so mi najbližje. Na svetu je različica ljudi, nekateri so dobri, drugi manj dobri, vendar zares štejejo le trenutki v družbi tistih s katerimi se počutimo mi res MI in tisti, ki nas uspejo uvideti in sprejemati natanko takšne kot smo. Ne glede na spol, starost, družbeni status in kupno moč.

Za leto 2017 si želim, da vsak trenutek preživimo z ljudmi ob katerih se naša duša sprosti in nas navda z življenjsko energijo. Svet še vedno primore kar nekaj ljudi, ki imajo iskreno srce in več trenutkov, ki jih bomo delili s takšnimi, manj trenukov bo na voljo za tiste, ki nam energijo in dragoceni čas odvzemajo. Letošnje leto naj bo še vedno polno z avanturami, uresničenimi sanjami in bistvom življenja – užitkom. To pa želim tudi vam – da ne pozabite, da si lahko letošnje leto ustvarite natančno tako, kot si ga želite VI in se obkrožite z ljudmi in dogodki, ki napolnijo vašo dušo in srce!

Zdi pa se mi pomembno, da nikakor ne pozabimo na ljudi, ki nimajo toliko kot je dano nam in naša odgovornost je, da jim pomagamo tam, kjer je nam dano preveč. Ravno nekaj dni nazaj sem poslušala zares navdihujoč intervju z Michelle Obama in najbolj so me impresionirale njene besede, da je naša zapuščina svetu pravzaprav ta, koliko se naša dejanja dotaknejo drugih ljudi.

Za lažje izražanje pa sem obesedila svoje občutke v letu 2016, popolnoma v mojem stilu, mogoče mi je uspelo, mogoče ne, želim pa vam le to, kar si želim tudi zase – čimveč iskrenih trenutkov in ljudi!


Iskreno srce v tem svetu še vedno šteje.

Žal mi je za zaupanje in neomajno vero, ki sem ju položila v osrčje napačnih prijateljstev, ker sem zaupala svojemu naivnemu srcu.
Žal mi je, da sem v njih videla Sonce, medtem, ko so na svet okoli mene in drugih pošiljali zgolj strele in grom.
Pa vseeno te naivnosti in ženske ranljivosti nikakor ne želim izgubiti.
Tako kot te včasih ta naivnost pripelje do napačnih odločitev in do duš zlonamernih dejanj, te spet drugič nagradi z brezpogojnim objemom pravega prijatelja, ki razume senzibilnost tvojega bitja srca.
Žal mi je za kraje, ki sem jih obiskala zgolj zato, da sem hrepeneče iskala tisto česar takrat nisem zmogla najti v svoji celostni biti.
Ne vedno.
Večkrat sem našla, da tisto, kar iščem že imam.
Doma.
Prijateljistva, ki so posejala mojo popotniško pot s svojimi nesebičnim razdajanjem in zdravilnimi besedami, ko sem se znašla v situacijah, kjer nisem zmogla uvideti smerokaza do izhoda.
Ti, ki so mi dokazali, da iskreno srce v tem svetu še vedno šteje.

Večkrat sem se spraševala zakaj tako močno občutim vse, kar me obkroža, ko pa svet okoli mene postaja z vsakim novim vzhodom Sonca bolj in bolj površinski.
Ampak oni niso pomembni.
Veljajo zgolj tisti, ki jih spustiš v svoj majhen krog in jih nato varuješ z vsaj tolikšno intiziteto kot pajek varuje svojo žrtev.
Tisti, ki tvoj vsakdan napolnijo z golo iskrenostjo, sposobnostjo ranljivosti, razumevanja in medsebojnega spoštovanja.
Tisti, ob katerih močnih občutkov nikakor ne zmoreš obesediti in pustiš, da se v vsej svoji veličasnosti naposled razblinijo in zgolj stečejo skozi tvoje telo.
Tisti, ki ne samo, da narišejo nasmeh na tvoj obraz, temveč iskreno nasmejijo in zgolj za trenutek s svojo lahkotno prisotnostjo razbremenijo tudi tvojo dušo.
Kako počasi in vztrajno nas življenje uči, da pričakovanja niso nič drugega kot iluzija v katero se pustimo ujeti kot pajkov plen.
Naj padejo zastori iluzije in naj bo dan zgolj takšen kot JE – brez pričakovanj, imenovanj in upanj.

Kaj pa Srce?
. . .
Naj ostane skrbno, z mejami obvarovano in zaklenjeno tistim, ki ga ne znajo razbrati in ceniti ter odprto in svetlo tistim, ki v njem posejejo najlepše in nabolj gosto cvetje.
Naj bo napolnjeno s toliko ljubezni, kot je le primore nositi in zanjo zaprositi.
In, ko ti nekdo podari odprto srce ga nosi s tako ranljivostjo, kot bi bosih nog hodil po polju steklenih razbitin.

Srečno 2016, dragi moji bralci, ki vas cenim iz dna srca in naj se beremo še na mnogo let,

Mayita

Zakaj za potovanje po Omanu ne najeti avtomobila?

Na takšno vprašanje ne boste naleteli na nobenem popotniškem forumu in pri nobeni turistični agenciji. Oman preprosto MORATE raziskovati z najetim vozilom, če je le možnost z zmogljivim terencem na 4×4 pogon.

Invazija Slovencev v Omanu

In čemu je tako? O ugodnih kartah, ki so največkrat poglaviti razlog za določitev destinacije potovanja, in jih turški letalski prevoznik iz Ljubljane do Muscata ponuja za borih 350 eur ne bom izgubljala besed. Raje nanizam nekaj razlogov, ki so mene prepričali, da to potovanje v Oman ni bilo zadnje.

Oddih v hotelu Golden Tulip Nizwa s pogledom na gorovje Hajar

V omanski stil obdan hotel Golden Tulip Nizwa s štirimi zvezdicami se nahaja na razpotju med govorjem Hajar in mestnim jedrom Nizwe. Lokacija tik ob glavni cesti je idealna postojanka za popotnike, ki si med evforičnem ogledovanjem znamenitosti Omana želijo privoščiti...

Na potovanju po Omanu v najboljši družbi.

Spraševala sem se s čim bi pričela serijo blog postov iz navdihujočega Omana in prišla do zaključka, da predstavim svojo sopotnico. Tisto, katero moji zvesti bralci zagotovo že poznate, saj sva skupno v popotniške čeveljce stopili že 8 let nazaj, ko sva složno raziskali Budino solzico – Šri lanko.

Naravni termalni vrelci Terme di Saturnia

Nemudoma naju presune scenarij (malo manj pa naju presune vonj po žveplu). Majhni, turkizno obarvani, bazenčki razporejeni terasasto, kjer se iz zgornjega dela preko malih slapov voda preliva navzdol. Dere s hitrostjo 500 litrov na sekundo. Čas branja: 3min.

Skriti kotički Toskane: Otok Giglio

Skozi današnji zapis vas bom popeljaja po otočku, ki me je s svojo preprostostjo in prisrčnostjo zares omrežil in se mi vtisnil v srce pretežno zaradi prelestne narave, ki (še) ni žrtev masovnega turizma.
Čas branja: 3 min

ESENCA ŽIVLJENJA NA POTI

Vam je prispevek všeč? Bi brali še več podobnih inspirativnih popotniških zgodb? Naročite svoj izvod knjige Esenca življenja na poti, ki je navdušila tudi Tone Fornezzi-Tofa in Manco Košir. Sporočam vam VESELO novico, da sem podaljšala akcijo in tako knjigo lahko dobite za zgolj 17.50 eur, zapakiram pa vam tudi majceno darilce 😉