S TREBUHOM ZA KRUHOM

V bogati knjigi bralec dobi izčrpne informacije o delu in življenju v tujini iz prve roke. Si želite odpotovati v ZDA in opravljati delo mentorja v skavtskem taboru? Kaj pa au pair in Nova Zelandija? Želite doživeti popolnoma novo izkušnjo kot stevardesa ali mornar v jahtni industriji? Poleg tega vam Mayita v knjigi ponudi tudi kratek opis popotniških del, ki jih lahko opravljate medtem, ko potujete po svetu. Knjiga vam bo dala informacije in motivacijo, ki jih potrebujete, ko se odločite za pot s trebuhom za kruhom.

 

Ker situacija z delovnimi mesti za nadvse perspektivno mladino v Sloveniji ni ravno rožnata, sem obilo svojih izkušenj s potovanj, iskanj služb in opravljanja različnih del po svetu zbrala v to nadvse poučno in zabavno knjigo. Želim, da vsi mladi, ki ste željni novih izkušenj in pripravljeni delati, dobite vpogled v življenje in delo v tujini ter se s trebuhom za kruhom odpravite tudi sami, če si to želite. Predstavljam svoje zgodbe o delu v ameriškem skavtskem kampu in opravljanju dela au-pair na Novi Zelandiji, izkušnje moje prijateljice, ki je delala v Kanadi, in izkušnje iz dela na prestižnih zasebnih jahtah. Nekaj informacij tudi o edinstveni izkušnji Helpx na Novi Zelandiji in popotniškem delu v hostlu v Mehiki. Ob tem ponujam tudi obilo motivacije, da bo pot do kruha v tujini čim hitrejša in učinkovitejša, kruh pa slastno hrustljav in mamljivo dišeč! Vse sem napisala iz svojih lastnih izkušenj, vi pa zase vzemite tisto, kar želite spraviti v prakso.

Priročnik je napisan v sodelovanju z mojimi prijatelji, sodelavci in delodajalci v tujini, ki so velikodušno delili svoje mnenje in nasvete glede različnih del. Namen te knjige je vzbuditi zavedanje, da navkljub vsesplošni prepričanosti o krizi vedno obstajajo še druge možnosti in poti, če smo jih le pripravljeni uvideti in za to nekaj tudi narediti! Poslanstvo te knjige je, da vse vas, željne izkušenj, popelje v svet. Morebiti lahko odprete um za malce drugačne poglede ter se s potovanj in dela v tujini vrnete v Slovenijo polni novih izkušenj, delovnih navad, nazorov in novih pogledov na situacijo. Tako lahko SKUPAJ Slovenijo povzdignemo na višjo, upanja polno in bolj pozitivno obarvano raven.

PRELISTAJ KNJIGO

S trebuhom za kruhom

12.1016.90

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Dodatne informacije

Format Knjige

e-book, Tiskana verzija

“Knjigo Maje Novak-Mayite S trebuhom za kruhom sem z veseljem prebrala. Spoznala sem že kar nekaj potopisov, njena knjiga pa prinaša svežino na tem področju. Ker je napisana kot priročnik, ki prinaša izredno koristne nasvete vsem mladim, ki odhajajo v tujino, hkrati pa nam prinaša tudi zanimiv vpogled v različne dežele in osebne izkušnje pridobljeno ob različnih delih.
Všeč mi je, ker je vključila tudi nekaj izkušenj drugih popotnikov. Hkrati sem njene izkušnje primerjala s spoznanji hčera, ki so delale v tujini.
Kot bibliotekarka se pri svojem delu vsak dan srečujem z množico knjig. Všeč mi je, ker je njena knjiga všečna že na prvi pogled, lepo oblikovana in zračna. To je prvi pogoj, da vzbudi pri bralcih pozornost. Ker pa je tudi zanimivo napisana in koristna, jo bom z veseljem priporočila še marsikomu, pa naj bo popotnik ali le nekdo, ki si rad širi obzorja in spoznava, da je svet prek domače ograje lahko tudi drugačen.”

Alenka Furlan

knjižničarka

“Mayitina knjiga me je čisto navdušila. Napisana je zelo vzpodbudno, optimistično, namenjena je predvsem ljudem, ki želijo od življenja nekaj več, kot je 7-3-urni delavnik v dolgočasni službi. V njej je zbranih ogromno izkušenj in praktičnih nasvetov popotnikov s celega sveta, ki so delali na jahtah, v kampih, pri družinah, v hostlih itd. Tudi sama sem pred leti veliko delala v tujini in knjiga me je vzpodbudila, da grem spet v svet! Najbolj pa mi je všeč uvod in zaključek knjige, saj v njem Maja razmišlja tako zelo podobno, kot jaz, veliko je motivacijskih misli in super citatov uspešnih ljudi. Toplo jo priporočam v branje!! ” Mojca Furlan

Potovati ali ne potovati? Samo potovati ali delati na potovanju in podaljšati potovanje? Retorična vprašanja, ki se nam popotnikom vedno porajajo, odgovori so pa še kako dobro znani. S trebuhom za kruhom je mnogo več kot le knjiga o izkušnjah dela v tujini, je pregleden koncept in vpogled v različne oblike dela po kontinentih obogaten s povezavami do internetnih strani. Knjiga vas po korakih popelje od ideje, do nakupa kart, organizacije dela, iskanja prenočišč in ponuja obilo motivacije, da poiščete svoje skrite talente, ki se zbudijo, ko ste daleč stran v najljubšem kraju na svetu. Vsebina kar poka od informacij in zagotovo jo boste vzeli v roke večkrat, saj mora človek kar malo prespati vse skupaj, da lahko nadaljuje raziskovanje in planiranje lastnih idej. Z lahkoto me je odpeljala v različne kotičke sveta. Vredno branja, predvsem zaradi novih idej, ki omogočajo misliti in sanjati. Barbara Marič

popotnica

Po mojih izkušnjah večina ljudi, ki piše o delu v tujini, izhaja iz čustvene prizadetosti, ko sta jih razočarali lastna kultura in država. V bistvu jim tujina predstavlja beg pred samim seboj. Maja pa v knjigi S trebuhom za kruhom izhaja iz notranje radovednosti, želje po širjenju obzorja in pretresavanju statusa quo. Napisana je kot objektivni priročnik za razbremenitev prvih korakov po poti v neznano, všeč pa bo tudi avanturistom, ki raje potujejo v udobju domačega kavča. Jure Čuk

vizažist, Advise MyStyle

Če bi bila knjiga napisana pred časom bi se na lov za tovrstne dogodivščine zagotovo podala tudi sama, vsaj danes tako mislim 🙂 Punca, vso čast za pogum, meni kot mami pa si zelo razširila pogled izven in iznad. Anja Vogrič

urednica portala potovanja.over.net

Želim ti, da dobiš nazaj toliko iskrenosti in pomoči, kot si ju ti namenila drugim v dobri veri, da jim to lahko spremeni življenje, če le hočejo. Tvoje misli in zgledi vlečejo in če bi bila mlajša, bi v današnji situaciji v Sloveniji, tudi sama zagotovo odšla v tujino s trebuhom za kruhom. Čim več novih navdihujočih doživetij, da boš imela še veliko novih zgodb! Tatjana Bizjak

upokojenka

“Všeč mi je! Za boljšo predstavo so dodane še fotografije in slike (npr. zemljevid ZDA z označeno Severno Karolino, da nam ni treba gledati na Google Maps J). Kot zanimivost, raznolikost ali celo potrditev napisanega so navedene še izkušnje drugih ljudi.
Skratka, zelo zanimivo, veliko koristnih informacij, z navedb spletnih naslovov za iskalce zaposlitve v tujini.”

Lilijana Žnidar

“V knjigi avtorica iz lastnih izkušenj opiše prednosti in slabosti dela v ameriškem skavtskem taboru, izkušnje z ou – pair v Novi Zelandiji, delo v jahtni industriji, popotniško delo. Dodaja ogromno koristnih informacij, linke za dodatno koristno branje.
Veliko je osebnih nasvetov, polno pozitivnih spodbudnih misli. Daje nasvete za ugoden nakup letalskih kart, za prenočišča, za iskanje služb.
K vsemu temu dodaja še konkretne izkušnje mladih, ki so se odpravili v tujino.
Knjiga je zares uporaben pripomoček za tiste, ki nameravajo v tujino. Za začetek jih k temu spodbudi, jih otrese strahov, nato pa jim vliva samozavest in jim hkrati dodaja zares uporabne nasvete iz lastnih izkušenj.
Toplo jo priporočam vsem, ki se odpravljate v tujino – bodisi le popotniško bodisi z namenom, da se preživite.”

Luka Gobec

popotnik

“Draga Mayita! Obljuba dela dolg. Izrazila bi svoje mnenje o knjigi “S trebuhom za kruhom”. Knjiga me je res pozitivno presenetila. V njej so zapisane vse koristne informacije in natančni napotki za delo v tujini, ki so lahko v pomoč vsakemu, ki si tega želi. Kar je meni pa še posebej všeč so zapisane tvoje (pa tudi od drugih 😉) dejanske izkušnje, razmišljanje, občutki… In to je tisto kar da knjigi dodano vrednost! Izkušnje iz “prve roke” so neprecenljive! Pa še sama bi takoj nekam spakirala in šla, če le ne bi imela redne zaposlitve. Skratka zelo koristen priročnik! Želim ti še veliko nadaljnih uspehov na tvojem popotovanju! ” Neli Premrl

PRODAJNE LOKACIJE:

FIN-ING DOMINA RADOVLJICA
PAPIRNICA SANI
LIBRIS d.o.o.
DZS BTC HALA VIII
DZS CELOVŠKA
DZS BTC HALA A
DZS LINHARTOVA
DZS MC LJUBLJANA
DZS MC DOMŽALE
DZS MC GROSUPLJE
DZS LITIJA
DZS KOČEVJE
DZS MC KAMNIK
DZS LOGATEC
DZS MC LOGATEC
DZS MARIBOR GLAVNI TRG
DZS MC SLOVENJ GRADEC
DZS BTC MURSKA SOBOTA
DZS MC MURSKA SOBOTA
DZS PTUJ
DZS SLOVENSKA BISTRICA
DZS LENDAVA
DZS LENART
DZS ROGAŠKA SLATINA
DZS CELJE
DZS MC CELJE
DZS MC KRANJ
DZS KRANJ
DZS MC JESENICE
DZS JESENICE
DZS RADOVLJICA
DZS TRŽIČ
DZS BLED
DZS ŠKOFJA LOKA
DZS IZOLA
DZS MC POSTOJNA
DZS MC AJDOVŠČINA
DZS MC NOVA GORICA
DZS ILIRSKA BISTRICA
DZS MC KOPER
DZS QLANDIA KRŠKO
DZS BREŽICE
DZS NC BREŽICE
DZS MC BRŠLJIN NOVO MESTO
DZS TREBNJE
DZS MC SEVNICA E22
DZS MP ČRNOMELJ 2
DZS KOPER MESTO
DZS QLANDIA PTUJ
DZS QLANDIA MARIBOR
DZS MC VELENJE
DZS KNJIGARNA IN PAPIRNICA
MLADINSKA KNJIGA:
PE MESTNA KNJIGARNA MARIBOR
PE NOVO MESTO
PE EUROPARK
PE SLOVENJ GRADEC
PE MURSKA SOBOTA
PE ZAGORJE
PE SLOVENSKA BISTRICA
PE TOLMIN
PE KNJIGARNA KONZORCIJ
PE CELJE STANETOVA
PE CELJE CITYCENTER
PE DOMŽALE
PE RAVNE
PE VELENJE
PE TRUBARJEVA
PE QLANDIA NOVO MESTO
PE INTERŠPAR VIČ
PE MEDVODE
PE PLANET TUŠ KOPER
KNJIGARNA IN PAPIRNICA KOČEVJE
PE MK TC VIR
KNJIGARNA SANJE
SRAČJE GNEZDO
UMCO, SPLETNA KNJIGARNA BUKLA
MILAN VINČEC KNJIGARNA

KNJIŽNICE:

Mestna knjižnica Ljubljana
Mariborska knjižnica
Knjižnica Franceta Balantiča
Osrednja knjižnica Celje
Knjižnica Domžale
Mestna knjižnica Grosuplje
Goriška knjižnica Franceta Bevka
Knjižnica Litija
MKK – Mestna knjižnica Kranj
Knjižnica A. T. Linharta Radovljica
Knjižnica Rogaška Slatina
Knjižnica Velenje
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
Lavričeva knjižnica, Ajdovščina
Pokrajinska in študijska knjižnica, Murska Sobota
Pedagoška fakulteta, Ljubljana
Knjižnica Kočevje
Knjižnica Ribnica
Knjižnica Jožeta Udoviča, Cerknica Cerknica
Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik
Cankarjeva knjižnica Vrhnika
Knjižnica Zagorje
Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje
Knjižnica Logatec
Občinska knjižnica Jesenice
Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka
Knjižnica dr. Toneta Pretnarja, Tržič
Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem
Knjižnica Ksaverja Meška, Slovenj Gradec
Knjižnica Ivana Potrča, Ptuj
Knjižnica Lenart
Knjižnica Radlje ob Dravi
Knjižnica Dravograd Dravograd
Knjižnica Josipa Vošnjaka, Slovenska Bistrica
Knjižnica Franca Ksavra Meška, Ormož
Knjižnica Šmarje Šmarje pri Jelšah
Splošna knjižnica Slovenske Konjice
Knjižnica Šentjur
Medobčinska splošna knjižnica Žalec
Knjižnica Laško
Ljudska knjižnica Metlika
Knjižnica Pavla Golie Trebnje
Knjižnica Brežice
Valvasorjeva knjižnica, Krško .
Knjižnica Sevnica
Osrednja knjižnica S. Vilharja – Biblioteca centrale, Koper
Mestna knjižnica Piran – Biblioteca civica Pirano
Mestna knjižnica Izola – Biblioteca civica di Isola
Knjižnica Bena Zupančiča, Postojna
Kosovelova knjižnica, Sežana
Knjižnica Makse Samsa, Ilirska Bistrica
Mestna knjižnica in čitalnica Idrija
Knjižnica Cirila Kosmača, Tolmin
Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona
KKC Lendava – Lendvai KKK Lendava
Splošna knjižnica Ljutomer
Srednja trgovska šola Maribor
Gimnazija Koper
Srednja frizerska šola Ljubljana
Knjižnica Medvode

Prejmi BREZPLAČNO KNJIŽICO

 

 

Vpiši se na e-novice in prejmi zanimivo knjižico 10 lekcij, ki sem se jih osvojila na potovanjih.

Uspešno ste se prijavili! PRENESI