Oddih v hotelu Golden Tulip Nizwa s pogledom na gorovje Hajar

V kolikor se v bližnji prihodnosti odpravljate v arabsko deželo Oman in si radi privoščite luksuzno, a vseeno cenovno dostopno nastanitev, nikakor ne spreglejte hotela Golden Tulip Nizwa. Mene je najbolj navdušil s svojo lokacijo s pogledom na gorovje Hajar.

V omanski stil obdan hotel Golden Tulip Nizwa s štirimi zvezdicami se nahaja na razpotju med govorjem Hajar in mestnim jedrom Nizwe. Lokacija tik ob glavni cesti je idealna postojanka za popotnike, ki si med evforičnem ogledovanjem znamenitosti Omana želijo privoščiti oazo miru v, z gorovjem in spokojnostjo obdanim hotelom.

V trenutku, ko s ceste zavijemo na dvorišče hotela začutimo toplino, ki nam jo pričara okolica posejana s cvetjem ter žuburenjem bližnjega vodnjaka. Ob vstopu v hotel nas gostoljubje personala in eleganca interierja prevzameta. Kot je v arabskem svetu navada, gosta hipoma postrežejo z datlji in skodelico arabske kave. Arabska kava, nežno prelijejo iz klasične posode “dallah” in je običajno zelo šibka, a toliko bolj mogočna z dodatkom orientalskih začimb, med katerimi vodilno mesto prevzema kardamom.

Prijazno osebje naju navdušeno arabsko pozdravi z “salam alejkum” in poprosi naj počakava trenutek, da uredijo formalnosti. Medtem se okrepčava s hladno vodo, kateri je dodano sveže sadje, na voljo pa je tudi osvežilni pomarančni sok. Ogromen atrij, ki je opremljen v tradicionalnem omanskem slogu izžareva eleganco in prestiž, na kar nakazujejo tudi veliki lestenci.

Namestijo naju v prostorno sobo s pripadajočo teraso, ki vodi na območje bazena in zunanjega bara, kjer se ob večerih zbirajo gostje ter se zabavajo tudi ob hrani na žaru, ki ga aktivirajo od marca dalje. Naju sicer veliko bolj premami šiša bar, kjer lahko izbirava med okusi mete ali ananasa. Ob tem naju postrežejo še z metinim čajem, s katerim umiriva in nahraniva pregreto in utrujeno telo. Za sprostitev je na voljo tudi savna, ki je za goste hotela seveda komplementarna.

Hotel se bohoti tudi z razkošno konferenčno sobo, ki se zlahka spremeni v dvorano za dogodke. Ker je v hotelu ogromno povpraševanja po dogodkih, konferencah in porokah, se dvorana razdeli na dva dela. Nemalokrat tu gostijo tudi pomembne politične zbore, malce skrivnostni manager pa nama je zaupal, da so gostili politike iz 80 različnih ambasad sveta in marsikatero kraljevo deligacijo.

Zjutraj sva se pogostili z zajtrkom v restavraciji, ki se deli na zunanji in notranji del ter gosta razvaja z mednarodno hrano. Na razpologo je bilo zares veliko hrane, prijazen kuhar pa nama je pripravil tudi palačinke po najinih željah. Obisk sva sklenili v hotelski trgovinici, ki še tako zahtevnemu gostu ponudi ustrezno darilce za obdarovanje. Sami sva si kupili knjigo Oman Off-road, katere sva se izjemno razveselili saj avanturističnemu popotniku ponudi 38-ih različnih poti po brezpotjih. Še pozdrav osebju, ki je en dan tako pridno skrbelo za naju in zopet sva na poti novi avanturi.

Trenutno cena nastanitve na booking.com za dve osebi v klasični sobi znaša 117€, nastanitev pa lahko rezervirate preko njihove spletne strani www.goldentulipnizwa.com.  ali pošljete rezervacijo na e-mail: rsvn@goldentulipnizwa.com.

Video posnetek hotela Golden Tulip Nizwa