Ogled luksuzne križarke MSC Seaside v Trstu

Kot sodelavka revije Potovanja in Stil sem se udeležila ogleda luksuzne križarke MSC Seaside, ki se je s svojimi 323 metri dolžine in s 16-imi palubami bohotila v tržaški marini

Včeraj sem kot sodelavka pri reviji Potovanja in Stil obiskala novo križarko MSC Seaside. Morska lepotica, ki “vedno sledi soncu”, je dolga 323m, zgradili so jo leta 2017 in sprejme do 5000 potnikov. Križarila bo po Karibih.

“Med ogledom me je najbolj navdušil na 4-ih palubah razprostirajoči se stekleni glavni atrij, ki se v času plovbe spremeni v koncertni oder. Tam med poslušanjem žive glasbe v atrijskem baru srkamo svoj najljubši koktajl ali konjak. Ko se povzpnemo po glamuroznem svetlikajočem se stopnišču, prispemo v edinstven Champagne bar, ki ponuja bogato paleto svetovno priznanih šampanjcev in penin, pospremljenih v družbi ostrig in kaviarja.”
Kot ljubiteljica čokolade se nisem mogla upreti čokoladnici Venchi, v kateri priznani mojstri ustvarjajo svežo čokolado, pralineje in vrhunski sladoled.
Interier vsakega od 20-ih barov in loungeov je dovršen in ustvarjen v različnih tematikah, kot npr. francosko uglašen Bistro La Boheme.

“V eni od restavracij so me razvajali z jastogovimi medaljoni, ravioli z divjim lososom, karameliziranimi račjimi prsi ter strjenko iz bele čokolade prelito z malinami.”
Sicer pa kulinarično najbolj odmeva kuhinja priznanega chefa Roya Yamaguchiya, ki na krožniku pričara fuzijo havajske in japonske kuhinje.
V srce se mi je najbolj zapisala gostoljubnost in ustrežljivost osebja, ki neumorno skrbi, da je vsak detajl urejen in počutje ter izkušnja gosta na vrhuncu.

Za zabavo je poskrbljeno v velikem gledališču, kjer pevci, plesalci in akrobati vsak dan navdihnejo z novo in svežo predstavo. Zabavate se lahko tudi med bowlingom, v kazinoju ali diskoteki, adrenalin pa sprostite na ziplineu, ki se razprostira čez celotno zgornjo zunanjo palubo. Za maksimalno sprostitev poskrbijo v spaju v balijskem vzdušju, kjer lahko izbirate med 20 različnimi masažami.

Za zahtevnejše posameznike je na voljo MSC Yachting Club, kjer lahko plujete v eleganci, luksuzu in intimi, z lastnim butlerjem, zasebnim bazenom in neomejeno količino hrane ter pijače po izbiri. Nepozabni izkušnji piko na i dodajo sončni zahodi na širnem morju.

FOTO: MAJA NOVAK