Skip to content Skip to footer

#47 Aktualne novosti na trgu letalskih kart in kam potovati za prvomajske praznike ter poletne počitnice

Potovanja in delo v tujini
Potovanja in delo v tujini
#47 Aktualne novosti na trgu letalskih kart in kam potovati za prvomajske praznike ter poletne počitnice
/

Bližajo se prvomajski prazniki, prav daleč niso niti poletne počitnice. V kakšnem stanju je trenutno trg letalskih kart, kam se nam izplača potovati in katere destinacije so zaradi visokih letalskih kart preprosto postale neprivlačne? Se je pokoronska situacija, kjer se je letalske lete odpovedovalo kot po tekočem traku resnično umirila? Se lahko končno na potovanje odpravimo malce bolj mirno?

O tem sem se zopet pogovarjala s Katjo Kendo iz podjetja Z letalom na poti, ki jo v našem podkastu gostim že tretjič. Dotaknili sva se aktualnih cen letalskih kart in nastanitev, našteli nekaj destinacij, ki so se občutno podražile in opozorili na kaj je še vedno potrebno paziti ob rezervaciji. 

Poleg tega sva analizirali moj lanskoletni fiasco z odpovedjo leta iz Dubaja in se pogovorili tudi o deželah, ki so krivično nepriljubljene. Klepetali sva o tem kako lahko z nekaj triki privarčujemo kar nekaj denarja in imamo kljub temu še vedno lep dopust, četudi na destinaciji za katero se poprej ne bi odločili.

Govoriva o:
– Rezervacijo letalskih kart VEDNO opravi na spletni strani letalskih družb
– Ne pozabi na riziko odpovedi
– Preverjanje pogojev vstopa v države ni pase
– Odpovedi letov se še vedno dogodijo zelo pogosto
– Katere države so se na področju letov in nastanitev najbolj podražile?
– Predlogi za prvomajske praznike in poletne počitnice
– Analiza odpovedanega leta iz Dubaja in kaj narediti v takšnem primeru?
– Najbolj pogoste države, ki jih spregledamo za potovanje
– Zakaj nihče ne potuje v Švico?

Aktualni sponzor današnje epizode:
Pisanje življenjepisa

Najdeš me na www.mayita.si in Instagramu mayita.si
Katjo najdeš na www.zletalomnapoti.si

Donacije

Vsaki stvari, ki se je v življenju lotim, na začetku postavim namen in cilj.

Eden od namenov in ciljev tega podkasta je bil tudi  ta, da je projekt izraz hvaležnosti, ki jo čutim do tega, da lahko ustvarjam, da sem bila rojena v družini, ki mi je omogočila varno otroštvo in v državi, ki mi je dala potni list, s katerim lahko potujem praktično po vsem svetu in imam možnost izbire.

Marsikdo te priložnosti nima.

10% od donacije bom tako namenila projektu Ela, ki ga vodi prijateljica Jana Dular v Keniji, kjer se zavzema za izobrazbo in boljšo prihodnost otrok in mladostnikov v Keniji in Malaviju.

Donacijo opraviš prek Paypala (nič hudega, če nimaš uporabniškega računa, saj je možnost plačila s katerokoli kartico). Odločiš se lahko za enkratno podporo ali pa za donacijo v obliki rednih mesečnih nakazil.

Hvala in welcome aboard!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.