Skip to content Skip to footer

#41 Delo v privatni jahtni industriji in skrb za najbogatejše goste sveta

Potovanja in delo v tujini
Potovanja in delo v tujini
#41 Delo v privatni jahtni industriji in skrb za najbogatejše goste sveta
/

O jahtni industriji se mi zdi, da sem govorila že res veliko. Vendar pa celotne podkast epizode o delu na jahti še nisem posnela. Ker je poslušalcev in tudi sledilcev na Instagramu vedno več je v zadnjih tednih z vaše strani prišlo veliko vprašanj o tej temi; o delu in življenju na jahti. 

Podkast epizode nisem želela snemati sama zato sem na pomoč poklicala Saro Vezenšek, ki je svojo karierno pot pričela kot kuharica gostom na jahti in s trdim delom in vztrajnostjo napredovala v pozicijo “predstavnice oz. zastopnice lastnika jahte”. Njena naloga je, da vse želje lastnika na pravilen in ažuren način skomunicira s kapitanom in posadko jahte. 

Pogovor sem tokrat zapeljala malce drugače, s svojimi vnaprej postavljeni vprašanji ste bili ustvarjalci te epizode vi. Razpon tem je bil resnično širok, od tega kako v jahtni kareri pričeti, ali se izplača delo opravljati le eno sezono in kako stresno je pravzaprav biti del posadke na jahti? Dotaknili sva se nesreč na morju, najinih najljubših stvari med samim delom in tudi kaj storiti, če so gosti vsiljivi.

Ste pripravljeni na vkrcanje? Uživajte!

GOVORIVA O:

 • Kako pričeti z delom v jahtni industriji?
 • Ali se je pametno na delo na jahti odpraviti le za eno sezono?
 • Delo kot kuharica na privatni jahti in nato do najvišje pozicije “owner's representative”.
 • Zveza na daljavo med delom na jahti
 • Najlepši trenutki življenja na jahti
 • Pomorske nesreče – kako pogoste so?
 • Kaj so glavne naloge glavne stevardese?
 • Zakaj je delo na jahti tako stresno in ni za vsakogar?
 • Koliko prostega časa imaš med samim delom?
 • Lepotna merila za prijavo na delo obstajajo?
 • Kaj, če se član posadke zaljubi v gosta ali lastnika?
 • Kaj se zgodi, ko zboli kapitan?

  koda MAJA15 za CBD kapljice s 15% popustom, ki mi pomagajo pri občasni anksioznosti in aklimatizaciji na potovanjih ter pri večjih življenjskih preizkušnjah: KLIK DO KAPLJIC CBD
  __________
  Vpiši se na brezplačne tedenske e- novičke
  __________
  NAROČI življenjepis
  __________
  Najdeš me na: www.mayita. si,  IG: mayita.si, Tik Tok: mayita.si
  Saro najdeš na IG:  saravezensek

Donacije

Vsaki stvari, ki se je v življenju lotim, na začetku postavim namen in cilj.

Eden od namenov in ciljev tega podkasta je bil tudi  ta, da je projekt izraz hvaležnosti, ki jo čutim do tega, da lahko ustvarjam, da sem bila rojena v družini, ki mi je omogočila varno otroštvo in v državi, ki mi je dala potni list, s katerim lahko potujem praktično po vsem svetu in imam možnost izbire.

Marsikdo te priložnosti nima.

10% od donacije bom tako namenila projektu Ela, ki ga vodi prijateljica Jana Dular v Keniji, kjer se zavzema za izobrazbo in boljšo prihodnost otrok in mladostnikov v Keniji in Malaviju.

Donacijo opraviš prek Paypala (nič hudega, če nimaš uporabniškega računa, saj je možnost plačila s katerokoli kartico). Odločiš se lahko za enkratno podporo ali pa za donacijo v obliki rednih mesečnih nakazil.

Hvala in welcome aboard!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.