Skip to content Skip to footer

#4 Kako se najbolje pripraviti za potovanje/delo v tujini in poskrbeti za varnost?

Potovanja in delo v tujini
Potovanja in delo v tujini
#4 Kako se najbolje pripraviti za potovanje/delo v tujini in poskrbeti za varnost?
/

4. epizodo sem snovala in snemala z največjim veseljem, saj vem kako pomembne so informacije o varnosti na poti. Zavedam se, da prekaljeni popotniški mački v teh informacijiah ne boste našli ničesar novega, a med poslušalci je tudi mnogo tistih, ki s potovanji šele pričenjate in potovalni podcast te informacije preprosto mora nuditi. V prvem delu bomo govorili o tem kako se odlično pripraviti na pot, katero dokumentacijo pripraviti, katero zavarovanje skleniti, kako poskrbeti za denar, spakirati prtljago, podala pa vam bom tudi nekaj nasvetov o tem kako poskrbeti za varnost med potovanjem. V drugem delu sem se pogovarjala s Suzano Žbogar iz zavarovalnice Vzajemna, kjer tudi sama sklepam zavarovanja že vsaj 10 let. Suzana nam je podala nekaj primerov zgodb o nesrečah na poti in nasvetov kako izbrati najboljše zavarovanje. Naj omenim, da epizoda ni sponzorirana s strani Vzajemne, saj sponzorjev ne sprejemam in vam priporočam samo tisto, s katerim sem tudi sama zelo zadovoljna.

V epizodi boste izvedeli:
– Zavarovanje za delo v tujini in potovanja
– Stroški v primeru, da niste zavarovani
– Potovalna cepljenja (ne govorim o covid 19)
– Potrebna dokumantacija pred potjo
– Kopiranje in slikanje dokumentov
– Bančne zadeve, denar in izguba kartic na poti
– Mobilni podatki in SIM kartice v tujini
– Prtljaga in pakiranje
– Nasveti za varnost na potovanjih

Omenjeno v epizodi:
– potrdilo o nekaznovanosti: gov.si
– potovalna cepljenja: NIJZ
– Zavarovalnica Vzajemna: www.vzajemna.si

Najdete me na:
– IG: mayita.si
web: www.mayita.si

Donacije

Vsaki stvari, ki se je v življenju lotim, na začetku postavim namen in cilj.

Eden od namenov in ciljev tega podkasta je bil tudi  ta, da je projekt izraz hvaležnosti, ki jo čutim do tega, da lahko ustvarjam, da sem bila rojena v družini, ki mi je omogočila varno otroštvo in v državi, ki mi je dala potni list, s katerim lahko potujem praktično po vsem svetu in imam možnost izbire.

Marsikdo te priložnosti nima.

10% od donacije bom tako namenila projektu Ela, ki ga vodi prijateljica Jana Dular v Keniji, kjer se zavzema za izobrazbo in boljšo prihodnost otrok in mladostnikov v Keniji in Malaviju.

Donacijo opraviš prek Paypala (nič hudega, če nimaš uporabniškega računa, saj je možnost plačila s katerokoli kartico). Odločiš se lahko za enkratno podporo ali pa za donacijo v obliki rednih mesečnih nakazil.

Hvala in welcome aboard!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.