Skip to content Skip to footer

#5 Najbolj zanimiva dela v tujini s katerimi lahko dobro zaslužite

Potovanja in delo v tujini
Potovanja in delo v tujini
#5 Najbolj zanimiva dela v tujini s katerimi lahko dobro zaslužite
/

Veliko mi pišete, da bi želeli na delo v tujino in katero delo v tujini vam priporočam. Zimski čas je popolno obdobje zato, da se dobro izobrazite o vseh opcijah, se prijavite, pripravite in morda zaslužite kakšen dodaten evro pred odhodom. Ker bom v prihodnjih epizodah govorila z osebami, ki takšna dela tudi opravljajo, a je tega materiala res ogromno, bom v tokratni epizodi na kratko omenila 6 tistih del, ki se meni zdijo najboljša in katera so tudi vam zelo zanimiva.
Tako si lahko že danes pričnete planirati in me po poslušani epizodi prosite za kakšen kontakt ljudi, ki se z zaposlovanjem ukvarjajo. Večinoma želite iti le za nekaj mesecev ali mogoče leto dni, nekateri le za poletje oz. da bi izkusili nekaj novega. Tokrat ne bom govorila o delu v tujini, kamor greste samo na izkušnjo, brez, da bi dejansko kaj zaslužili (recimo  camp America ali workaway). O tem bom govorila kdaj drugič. Tokrat predstavljam nekaj opcij, kjer lahko zaslužite dobro in obenem vidite še svet. Okvirno so izračunani še budgeti koliko morate vložiti časa in denarja in kolikšen nenazadnje je zaslužek.

Govorim o:
– delo na križarki
– delo na jahti
– delo kot travel influenser
– delo kot digitalni nomad
– delo kot au-pair
– delo kot stevardesa na letalu

Poleg tega pa tudi o tem:
– zakaj ne bežati iz Slovenije?
– kako se spoprijeti s samoto na delu v tujini?
– kaj narediti, če ne veš kaj bi in se še nisi našel?

Linki omenjeni v epizodi:
1. epizoda: o meni

Najdete me na:
www.mayita.si
– FB: Maja Novak
– IG: mayita.si

Uživajte 😉 

Donacije

Vsaki stvari, ki se je v življenju lotim, na začetku postavim namen in cilj.

Eden od namenov in ciljev tega podkasta je bil tudi  ta, da je projekt izraz hvaležnosti, ki jo čutim do tega, da lahko ustvarjam, da sem bila rojena v družini, ki mi je omogočila varno otroštvo in v državi, ki mi je dala potni list, s katerim lahko potujem praktično po vsem svetu in imam možnost izbire.

Marsikdo te priložnosti nima.

10% od donacije bom tako namenila projektu Ela, ki ga vodi prijateljica Jana Dular v Keniji, kjer se zavzema za izobrazbo in boljšo prihodnost otrok in mladostnikov v Keniji in Malaviju.

Donacijo opraviš prek Paypala (nič hudega, če nimaš uporabniškega računa, saj je možnost plačila s katerokoli kartico). Odločiš se lahko za enkratno podporo ali pa za donacijo v obliki rednih mesečnih nakazil.

Hvala in welcome aboard!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.