Skip to content Skip to footer

#6 Kako zaslužiti in potovati kot digitalni nomad

Potovanja in delo v tujini
Potovanja in delo v tujini
#6 Kako zaslužiti in potovati kot digitalni nomad
/

V 6. Epizodi podcasta se osredotočimo na temo, ki vas najbolj zanima – digitalno nomadstvo. Digitalni nomadi so vsi tisti, ki opravljajo delo katero v celoti poteka na računalniku, preko interneta. Naj naštejem samo nekaj izmed njih: UX designer, pisec vsebin za družbene medije, kripto trejder, strokovnjak za digitalni marketing, ali tako kot recimo jaz: pisec strokovnih življenjepisov in podcast host.
Digitalni nomadi so prostorsko svobodni in tako lahko svojo pisarno postavijo na katerikoli del sveta: v Kolumbijsko velemesto, med vinograde v Kaliforniji, v mestni vrvež Cape Towna, na plažo tajskega otočka ali v raj na Maldivih. Izpolnjen mora biti le najbolj pomemben pogoj. Vrhunska internetna povezava. O tej temi sem debatirala z Majo Vogrinc, ki je lastnica agencije za digitalni marketing Maja’s Marketing Lab in platforme Samorastniki, kjer najdete odlične tečaje in delavnice na temo digitalnega marketinga. Majo sem spoznala okoli 8 let nazaj, ko je bila zaposlena v podjetju, ki se je ukvarjalo z odnosom do zdravega načina življenja in new age medicino.
Z nami deli svojo pot od redne zaposlitve v omenjenem podjetju, do ustanavljanja in grajenja svojega branda. Med epidemijo koronavirusa pa se ji je po nesreči uresničila velika želja: prestaviti pisarno na drug konec sveta. Ujeli smo jo pred ponovnim odhodom in sicer na Kostariko, z nami je delila pozitivne in tudi negativne plati digitalnega nomadstva. In pa tudi o tem kje Maja vidi velik potencial, tudi finančno, za vse tiste, ki se spogledujete o ideji digitalnega nomadstva.

– Od redne zaposlitve do svoje svobode.
– Kako je Maja ponesreči ostala na Tajskem.
-“Daj namen in zgodilo se bo”.
– Pomen samodiscipline,  organizacije in kreative pri delu remotely.
– Najboljše destinacije za digitalne nomade.
– (Ne)priprave na trimesečno potovanje po Mehiki.
– Majin največji strah med delom na potovanju.
– Zakaj je vajb pri iskanju stanovanja za kratkoročen najem v tujini tako pomemben?
– Koliko mikro odločitev moraš sprejeti, ko si na potovanju vs., ko si na avtopilotu doma.
– Ali je “iskanje poslanstva” overrated?
– Izjemne priložnosti za delo v digitalnem marketu.
– Specializacija na eno področje digitalnega oglaševanja vam lahko prinese easy job in dober prihodek.
– Zakaj slediti svoji radovednosti?

Linki omenjeni v epizodi:
– Maja Vogrinc web: www.samorastniki.io
Elizabeth Gilbert speech

Najdete me na:
www.mayita.si
– FB: Maja Novak
– IG: mayita.si

Uživajte! Nato pa pot pod noge 😉

Donacije

Vsaki stvari, ki se je v življenju lotim, na začetku postavim namen in cilj.

Eden od namenov in ciljev tega podkasta je bil tudi  ta, da je projekt izraz hvaležnosti, ki jo čutim do tega, da lahko ustvarjam, da sem bila rojena v družini, ki mi je omogočila varno otroštvo in v državi, ki mi je dala potni list, s katerim lahko potujem praktično po vsem svetu in imam možnost izbire.

Marsikdo te priložnosti nima.

10% od donacije bom tako namenila projektu Ela, ki ga vodi prijateljica Jana Dular v Keniji, kjer se zavzema za izobrazbo in boljšo prihodnost otrok in mladostnikov v Keniji in Malaviju.

Donacijo opraviš prek Paypala (nič hudega, če nimaš uporabniškega računa, saj je možnost plačila s katerokoli kartico). Odločiš se lahko za enkratno podporo ali pa za donacijo v obliki rednih mesečnih nakazil.

Hvala in welcome aboard!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.