Skip to content Skip to footer

#31 Homeexchange: Menjava domov in brezplačna nastanitev na potovanju

Potovanja in delo v tujini
Potovanja in delo v tujini
#31 Homeexchange: Menjava domov in brezplačna nastanitev na potovanju
/

V 31. epizodi gostim Sanjo Cvitić s katero sva se pogovarjali o menjavi domov. Si lahko predstavljaš, da se na potovanje odpraviš na način, kjer je tvoj strošek nastanitve praktično ničeln? To omogoča platforma Homeexchage, kjer preprosto svoj dom zamenjaš z domom nekoga drugega. In to kjerkoli po svetu. Čeprav je to v slovenskem prostoru morda precej nekonvencionalna ideja saj smo po mojem mnenju Slovenci vseeno na svoje nepremičnine zelo navezani, pravtako pa misel marsikoga, da bo tujec spal v naši postelji navdaja s strahom in nezaupanjem, Sanja s svojimi šestletnimi izkušnjami potovanj na takšen način dokazuje ravno nasprotno.

Homeexchange je toliko več kot samo brezplačna nastanitev na drugem koncu sveta. Omogoča nam, da doživimo potovanje na popolnoma lokalen način prav tako pa v domu nekoga drugega dobimo vse potrebščine, ki jih potrebujemo za brezskrbno preživljanje počitnic. V tujini se tako  lahko hitro pričnemo počutiti kot doma, občutek, ki nam roko na srce, vsaj ob dolgotrajnih potovanjih kaj hitro prične manjkati.

O tem kako poteka prijava na platformo, kdo vse se lahko prijavi na Homeexchange, kako izbrati gostitelje in kako se prepričati, da v svoj dom sprejmemo prave ljudi sva s Sanjo govorili v kratkem in jedrnatem pogovoru, ki ti bo podal vse informacije, ki jih potrebuješ za takšen podvig. Sedaj ti manjka samo, da presežeš svoje dvome in predsodke in v akcijo!

Želim ti prijetno poslušanje.

Govoriva o:
– Kje in kako poteka prijava na platformo in stroški.
– Kako izbrati lokacijo in “nov dom”.
– Za koliko časa potekajo menjave?
– Kaj pa, če nihče od gostiteljev ne želi dopusta v Sloveniji?
– Kako uskladiti čas zamenjave.
–  Kombinacija dveh ali več domov.
– Obstajajo pasti Homeexchange-a?
– Kaj pa varnost takšne izkušnje?
– Slovenci smo na splošno zelo vezani na svoje nepremičnine, kako prepustiti svoj dom tujcem?
– Sanjine  dobre in slabe izkušnje z domovi po Evropi.
– Za koga je primerna menjava domov?

Če želiš postati donator podkasta:
– Paypal donacija
– ETH wallet: 0xee804FA5f5e08a5F3A21b62502d1c2F257f9443B
_______________
Če menjaš zaposlitev ali odhajaš v tujino in potrebuješ vrhunski življenjepis:
Pisanje Življenjepisa
________________
Za vse poslušalce podkasta sta obe knjigi s popustom in ju NAJDEŠ TU
________________
Sanjo najdete na: @trideseta.com in www.trideseta.com
Mene najdete na: www.mayita.si in na Instagramu: mayita.si

Donacije

Vsaki stvari, ki se je v življenju lotim, na začetku postavim namen in cilj.

Eden od namenov in ciljev tega podkasta je bil tudi  ta, da je projekt izraz hvaležnosti, ki jo čutim do tega, da lahko ustvarjam, da sem bila rojena v družini, ki mi je omogočila varno otroštvo in v državi, ki mi je dala potni list, s katerim lahko potujem praktično po vsem svetu in imam možnost izbire.

Marsikdo te priložnosti nima.

10% od donacije bom tako namenila projektu Ela, ki ga vodi prijateljica Jana Dular v Keniji, kjer se zavzema za izobrazbo in boljšo prihodnost otrok in mladostnikov v Keniji in Malaviju.

Donacijo opraviš prek Paypala (nič hudega, če nimaš uporabniškega računa, saj je možnost plačila s katerokoli kartico). Odločiš se lahko za enkratno podporo ali pa za donacijo v obliki rednih mesečnih nakazil.

Hvala in welcome aboard!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.