Skip to content Skip to footer

#25 Nova Zelandija je odprla svoja vrata in ponuja 100 ‘working holiday’ viz za Slovence

Potovanja in delo v tujini
Potovanja in delo v tujini
#25 Nova Zelandija je odprla svoja vrata in ponuja 100 'working holiday' viz za Slovence
/

V 25. epizodi govorimo o trenutno najbolj aktualni temi – ‘working holiday’ vizi ali po slovensko: delovnih počitnicah na Novi Zelandiji. Zakaj aktualni? Nova Zelandija je bila namreč kar dve leti strogo zaprta med pandemijo koronavirusa kar je rezultiralo v tem, da zadnji dve leti WH vize niso bile na voljo. 12 aprila 2022 pa je Nova Zelandija zopet objavila, da je na voljo 100 delovnih viz za Slovence, ki želijo potovati na Novo Zelandijo in ob tem tudi delati zato, da si lažje financirajo svoj obisk te prelepe dežele. 

OSNOVNE INFORMACIJE O VIZI

Vendar pa je potrebno omeniti nekaj pomembnih informacij: vizo lahko dobijo samo tisti med 18-30 letom. To vizo se dobi samo enkrat v življenju. Na uradni spletni strani je potrebno izpolniti prijavnico, plačati cca. 150 EUR in biti natančen pri vpisu svojih podatkov. Mnogo izmed prijavljenih je namreč zaradi napačnega izpolnjevanja zavrnjenih. Vaš potni list mora biti veljaven še tri mesece potem ko zapustite novo zelandijo, nekako bi svetovala, da je veljaven do konca leta 2024. Ko dobite odobritev za vizo imate eno leto časa, da se odpravite na Novo Zelandijo in ko prispete na letališče vam izdajo vizo, ki velja eno leto. Pri vstopu boste morda morali pokazati potrdilo, da imate na računu dovolj finančnih sredstev, meja se prične pri 4200 NZD, kar je ekvivalentno 2600 EUR. Seveda je še ogromno informacij, ki jih morate vedeti, uradna stran Nove Zelandije vam ponuja zares informativne vsebine, zato si vzemite čas in dobro preštudirajte.

MOJA IZKUŠNJA IN POTEK

Sama sem bila na Novi Zelandiji leta 2011, da pa vam dostavim najbolj sveže informacije sem k pogovoru povabila mlad, simpatičen par, Jana in Edino, ki sta se na Novo Zelandijo odpravila novembra 2019 in tam preživela kar 18 mesecev, saj so jima vizo podaljšali zaradi nepredvidljive pandemije koronavirusa. Opisala sta svojo izkušnjo in delila zares zlata vredne informacije.

Informacij na temo delovnih počitnic na Novi Zelandiji je res precej zato vam priporočam naslednji zaporedni vrsni red:

Govorimo o:
– Kako je potekala prijava za delovno vizo?
– Na kaj je potrebno paziti pri prijavi?
– Veljaven potni list.
– Letalska karta in prihod na letališče v Aucklandu.
– Nakup avtodoma na Novi Zelandiji.
– Prihod na Novo Zelandijo in iskanje službe.
– Kako privarčevati za takšno potovanje?
– Kje Jan in Edina najdeta delo?
– Božični prazniki na toplem.
– Kako je koronavirus spreobrnil celotno situacijo?
– Majina izkušnja kot au-pair na Novi Zelandiji.
– Mesto Pauanui in polotok Coromandel.
– Sajenje in obiranje kivijev in poslušanje podkastov.
– Življenjski stil in domačini na Novi Zelandiji.
– Novozelandski sladoled in kaj sploh je Koru?
– Zakaj prvič na delo v tujino preko kredibilne agencije za delo v tujini?

Če želiš postati donator podkasta:
– Paypal donacija
– ETH wallet: 0xee804FA5f5e08a5F3A21b62502d1c2F257f9443B
_______________
Če te zanima delo v tujini:
– delo v Grčiji
– delo v Švici
– delo na jahti
________________

Donacije

Vsaki stvari, ki se je v življenju lotim, na začetku postavim namen in cilj.

Eden od namenov in ciljev tega podkasta je bil tudi  ta, da je projekt izraz hvaležnosti, ki jo čutim do tega, da lahko ustvarjam, da sem bila rojena v družini, ki mi je omogočila varno otroštvo in v državi, ki mi je dala potni list, s katerim lahko potujem praktično po vsem svetu in imam možnost izbire.

Marsikdo te priložnosti nima.

10% od donacije bom tako namenila projektu Ela, ki ga vodi prijateljica Jana Dular v Keniji, kjer se zavzema za izobrazbo in boljšo prihodnost otrok in mladostnikov v Keniji in Malaviju.

Donacijo opraviš prek Paypala (nič hudega, če nimaš uporabniškega računa, saj je možnost plačila s katerokoli kartico). Odločiš se lahko za enkratno podporo ali pa za donacijo v obliki rednih mesečnih nakazil.

Hvala in welcome aboard!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.