Skip to content Skip to footer

#13 Potovati z vsemi nevšečnostimi, ki jih je prinesla pandemija ali rajši ostati kar doma?

Potovanja in delo v tujini
Potovanja in delo v tujini
#13 Potovati z vsemi nevšečnostimi, ki jih je prinesla pandemija ali rajši ostati kar doma?
/

V tokratno epizodo sem ponovno povabila mojo dobro prijateljico Barbaro Marič s katero sva debatirali o trenutnih razmerah na področju potovanj. Dozdeva se mi, da vedno več popotnikov del svojih počitnic preživi v karanteni na drugem koncu sveta ali pa ostanejo kar doma, ker je s potovanji povezanih toliko nevšečnosti. A kako to popotniško strast ubrzdati in jo usmeriti v nekaj drugega?

Barbara je po dvajsetih letih nenehnih potovanj, ustavila konje in že dve leti z veseljem preživlja čas doma. Vsi prijatelji popotniki jo sprašujejo kako ji uspeva in ali nič ne pogreša potovanj? “Seveda jih” pripomne, “a zdaj pač ni čas zanje.”Svojo pozornost je tako usmerila v lastne projekte za katere si poprej ni mogla vzeti časa. 

Tudi sama trenutno nisem ravno naklonjena novim potem, saj se me še vedno drži grenak priokus zadnjih dveh let poslovnih potovanj med pandemijo, ko je toliko stvari šlo narobe. V epizodi med drugim z vami podelim izkušnjo dveh karanten, ki sem jih preživela v poletni sezoni 2021 med opravljanjem dela na jahti. 

Potovanja v teh časih niso idealna, kaj narediti in kako si povrniti tisti občutek svobode in miru, ki ju vsi iščemo, morda izveste v tej epizodi.

Govoriva o:
– Pri sebi razdelaj kaj ti potovanja sploh pomenijo.
– Pojdi na pot z mislijo kje boš preživel karanteno, če bo prišlo do tega.
– “Raje bi šel v zapor kot bival  v covid hotelu na Siciliji.”
– 5-dnevna karantena ob vstopu v Italijo.
– Končno imaš čas za vse za kar prej nisi imel.
– Sprejemanje okoliščin in dogodkov takšnih kot so in se nanje prilagoditi.
– Proces hvaležnosti pred spanjem.
– Prigode iz maroške gorske vasi pred 15-imi leti.
– “Več kot daješ, več dobiš nazaj”

Najdete me na:
www.mayita.si
IG: mayita.si

Omenjene epizode:
#4 Kako se najbolje pripraviti za potovanje/delo v tujini in poskrbeti za varnost?
#3 Varen nakup letalskih kart in spremljanje ukrepov po svetu med epidemijo koronavirusa

Donacije

Vsaki stvari, ki se je v življenju lotim, na začetku postavim namen in cilj.

Eden od namenov in ciljev tega podkasta je bil tudi  ta, da je projekt izraz hvaležnosti, ki jo čutim do tega, da lahko ustvarjam, da sem bila rojena v družini, ki mi je omogočila varno otroštvo in v državi, ki mi je dala potni list, s katerim lahko potujem praktično po vsem svetu in imam možnost izbire.

Marsikdo te priložnosti nima.

10% od donacije bom tako namenila projektu Ela, ki ga vodi prijateljica Jana Dular v Keniji, kjer se zavzema za izobrazbo in boljšo prihodnost otrok in mladostnikov v Keniji in Malaviju.

Donacijo opraviš prek Paypala (nič hudega, če nimaš uporabniškega računa, saj je možnost plačila s katerokoli kartico). Odločiš se lahko za enkratno podporo ali pa za donacijo v obliki rednih mesečnih nakazil.

Hvala in welcome aboard!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.