S TREBUHOM ZA KRUHOM (2016)

Informacije in motivacija za iskanje dela v tujini

Ker situacija z delovnimi mesti za nadvse perspektivno mladino v Sloveniji ni ravno rožnata, sem obilo svojih izkušenj s potovanj, iskanj služb in opravljanja različnih del po svetu zbrala v to nadvse poučno in zabavno knjigo. Želim, da vsi mladi, ki ste željni novih izkušenj in pripravljeni delati, dobite vpogled v življenje in delo v tujini ter se s trebuhom za kruhom odpravite tudi sami, če si to želite.

Predstavljam svoje zgodbe o delu v ameriškem skavtskem kampu in opravljanju dela au-pair na Novi Zelandiji, izkušnje moje prijateljice, ki je delala v Kanadi, in izkušnje iz mojega najljubšega dela – na prestižnih zasebnih jahtah na Francoski rivieri. Nekaj tudi o svoji izkušnji Helpx na Novi Zelandiji in popotniškem delu v hostlu v Mehiki. Ob tem ponujam tudi obilo motivacije, da bo pot do kruha v tujini čim hitrejša in učinkovitejša, kruh pa slastno hrustljav in mamljivo dišeč! Vse sem napisala iz svojih lastnih izkušenj, vi pa zase vzemite tisto, kar želite spraviti v prakso.

Priročnik je napisan v sodelovanju z mojimi prijatelji, sodelavci in delodajalci v tujini, ki so velikodušno delili svoje mnenje in nasvete glede različnih del. Namen te knjige je vzbuditi zavedanje, da navkljub vsesplošni prepričanosti o krizi vedno obstajajo še druge možnosti in poti, če smo jih le pripravljeni uvideti in za to nekaj tudi narediti! Moja vizija je, da ljudi, željne izkušenj, popeljem v svet, kjer lahko odprete um za malce drugačne poglede ter se s potovanj in dela v tujini vrnete v Slovenijo polni novih izkušenj, delovnih navad, nazorov in novih pogledov na situacijo. Tako lahko SKUPAJ Slovenijo povzdignemo na višjo, upanja polno in bolj pozitivno obarvano raven.

Knjiga je razprodana. Na voljo v vseh knjižnicah po Sloveniji.