S TERENCEM PO OMANU

Naj vas očara ikonična arabska arhitektura in neobljudena narava.
 

Zaradi izjemno ugodnih letalskih kart iz domačega letališčain visoke ravni varnosti med potovanjem je sultanat Oman postal ena izmed najbolj zaželjenih destinacij med Slovenci. Kot navdušenko nad arabskim svetom me je najbolj očarala ikonična arabska arhitektura v mestih Muškat in Nizwa ter neobljudena narava, ki je spreminjala svoje barve in relief za vsakim ovinkom.

V devetih dneh sva prevozili 2300km po najrazličnejših terenih. Najini popotniški duši sta vriskali od veselja ob slikovitih lagunah z vodo – wadijih, ki se skrivajo med mogočnimi gorami. Na zahtevnem prečenju puščave Wahiba naju je spremljal zgovorni vodič beduin in naju podučil kako spretno prevoziti peščene sipine. Kraljestvo gora Jebel Shams je v naju vzpodbudilo skromnost, ko sva tam občudovali veličasten “arabski Grand Canyon”. 

Med popotovanjem sva si vzeli čas za domačine, ki so naju sprejeli s toplino in nama ob skodelici “kahwe” in polni skledi sladkih datljev pripovedovali zgodbe o svojem življenju, ljubezni, tradiciji in kulturi. Najine lačne želodčke so  zadovoljile arabske jedi, kot so “hummus“, “majboos” in “falafli“, ki sva jih poplaknili s čajem “karak”. Predvsem pa so naju zabavale edinstvene dogodivščine ob šotorjenju, menjavi gum na terencu in vožnji po brezpotjih.

Prikrajšani ne bodo niti ljubitelji luksuza in visokega turizma, saj sva del potovanja namenili tudi tej vrsti turizma.

S TERENCEM PO OMANU

Prejmi BREZPLAČNO KNJIŽICO

 

 

Vpiši se na e-novice in prejmi zanimivo knjižico 10 lekcij, ki sem se jih osvojila na potovanjih.

Uspešno ste se prijavili! PRENESI