ZELIŠČNI ZANZIBAR

Otok, ki nas uči o učinkih zelišč in začimb na naše zdravje in nam obenem ponudi tropski paradiž.

Glavni namen mojega potovanja na Zanzibar je bil obisk alternativne klinike lokalnega zdravilca Mr. Madawa, kjer sem se imela privilegij učiti o zeliščarstvu. Modri mož mi je podal neprecenljiva znanja o zeliščih in me popeljal po širnih plantažah, kjer te začimbe in zelišča rastejo.
  
Skozi svoje oči vam bom predstavila idilične kotičke Zanzibarja, kjer sem s kajakom obiskala turistični plaži Kendwa in Nungwi, se zapeljala s tradicionalno ladjico “dhow” in do onemoglosti napila čisto sveže kokosove vode. V glavnem mestu Stone town sem se izgubljala med uličicami, otrokom pomagala pri razgretem brcanju žoge ter se navduševala nad vsemi okusi tropskega sadja in barvnimi paletami, ki jih ponudi glavna tržnica. 

Potovanje pa ne bi bilo do potankosti zaokroženo, če si ne bi vzela časa za domačine in z njimi pokramljala o življenju in njihovem vsakdanu. Najbolj srčno izkušnjo pa sem doživela, ko sem z dvema prostovoljkama obiskala lokalno šolo in poslušala želje in sanje vsakega izmed otrok, nekatere izmed njih so mi na obraz izzvale celo solze. 

Prejmi BREZPLAČNO KNJIŽICO

 

 

Vpiši se na e-novice in prejmi zanimivo knjižico 10 lekcij, ki sem se jih osvojila na potovanjih.

Uspešno ste se prijavili! PRENESI