V TUJINI SE NE CEDITA MED IN MLEKO

Vsaj na začetku ne…

Dnevno imam kontakt z več kot 10 mladimi, ki si želijo nekakšne spremembe vsakdana in napredka v svojem življenju, a ne vedo kje začeti.

Velikokrat dobim na svetovanje študente, ki živijo v utvari, da bo v tujini vse drugače, ne bo problemov, ne bo teženja staršev in denar bo kar padal iz milega neba.

Realnost pa je dokaj drugačna…

Prvi koraki, da si sploh na dobri poti k delu v tujini niso najlažji.👣 Od tebe se zahteva ogromno motivacije, samoiniciative, vztrajnosti in odločnosti. Tujina ni za nekoga, ki roko na srce samo išče izhod v sili, ker mu pač doma nekaj ni po godu. Gnati te mora nekaj več – želja po tem, da dobiš nov pogled na življenje, želja po novih izkušnjah, želja po samostojnosti in želja po osebnem napredku ter ponosu nase. Največkrat začetki dela v tujini zahtevajo; ali precej finančnega vložka, da ti agenti pomagajo pri vizah, letih, zavarovanju in dokumentaciji, ali pa zajetno količino tvojega časa in energije, da do teh informacij in kredibilnosti del v tujini prideš sam.🕰

Jaz svojim kandidatom priporočam tako: na svoje prvo delo v tujini se VEDNO odpravi preko zaposlitvene agencije, jaz pa ti pomagam pri strokovno napisanem življenjepisu in ostali dokumentaciji. Prihrani svoj čas in energijo za to, da bo tvoje delo v tujini dobro in kvalitetno. Če bo želja ostala in se boš želel nato preizkusiti še s kakšnim delom kje drugje v tujini, pa boš lahko vse naredil v svoji lastni organizaciji!!

Moj primer: v ZDA sem 2x odšla preko zaposlitvene agencije, delo na Novi Zelandiji, nato v Mehiki in nato v jahtingu pa sem si s pridobljeno samozavestjo, dobro angleščino in veliko znanja ter izkušenj zmogla pridobiti sama.

Vsak začetek je težak in naj tako tudi ostane, saj kasneje, ko stvari postanejo bolj preproste, naš trud postane ovrednoten in pridobimo na osebni moči ter zadovoljstvu.

Lep dan,
Mayita