Maja pa sej mi znamo pisat življenjepis, daj raje kaj bolj zabavnega povej!

S temi besedami so me dekleta na izobraževanju za varuške kar malce presenetile, ko sem predavala o temah modernega življenjepisa in o delu varuške v tujini.

“Pa ste res prepričane, da znate napisati življenjepis, ki pritegne, ni Europass in vam dejansko pridobi zaposlitev, ki si jo želite? Med ostalimi 300 kandidati, ki se bojujejo za isto delovno mesto kot ve?

Znate tako lepo zapisati motivacijsko pismo, da vas bo delodajalec želel povabiti na razgovor, ker se mu zdite tako zelo zanimivi?”

Po tem vprašanju so se dekleta malce spogledale med seboj in kar naenkrat niso bile več prepričane kako odgovoriti.

V Sloveniji je namreč življenjepis dokument, ki ga napišeš “mimo grede”.  In potem “jamraš”, da ne dobiš odgovorov s strani poslanih prijav.

Nadaljujem s predavanjem in jih vprašam:

“Zakaj mislite, da potem 99% življenjepisov, ki jih dobim v svoj e-nabiralnik ne zadovolji standardov? So napisani površno, brez strukture, podatki so nametani, slovnica pa je dejansko ena izmed znanstvenih ved? Če pa je po vašem “tako lahko”?

 

Prvi stik z delodajalcem


Ne pozabi, da je življenjepis tvoj prvi stik z delodajalcem, kakšen želiš, da je ta stik?

Je res delodajalec kriv, da ne dobiš nobenega klica na razgovor, če si si pa dejansko vzel/a 15 minut časa, da napišeš najbolj pomemben dokument v tvoji karieri?

V svoji karieri zaposlovanja posadke na privatnih jahtah sem res videla izredno dobre in izredno slabe primerke življenjepisov. Občutno predolgi in dolgočasni za prebiranje.

Ali veš, da z dobro napisanim življenjepisom lahko pridobiš veliko boljšo službo? 

Res, da je marsikaj odvisno tudi od tvojih kompetenc in izkušenj, a vsi vedno ciljamo na višje. Vsi si želimo boljših služb, boljših pogojev in boljše plače. Ampak se je za to tudi treba potruditi!

Marsikdo mi  reče:

  • “V Sloveniji se itak vse najboljše službe dobi preko vez!”
  • “V Sloveniji te dejansko prosijo, da prideš delat za njih in ne rabiš življenjepisa!”

Zgornji dve trditvi sta sicer na mestu. Res se neverjetno število služb dobi preko vez. Ampak ne vse. Tiste najboljše, z najboljšimi pogoji in zadovoljivo plačo – za tiste se čaka v vrsti. In ta vrsta je prekleto dolga. In iz najboljših podjetij te zagotovo ne rotijo, da prideš delati zanje.

V e-tečaju Pisanje življenjepisa na moderen in avtentičen način sem strnila VSE svoje izkušnje s pisanjem več kot 300 življenjepisov za tujino in več kot 200 za Slovenijo.

E-tečaj sem izdala na vrhuncu! Več kot to, kar te naučim v e-tečaju ne obstaja!

Kako do vrhunskega življenjepisa?

  • Naučim te pravilnega “mindseta”.

V e-tečaju te naučim, da razumeš razmišljanje delodajalca, poleg tega pa pobriševa še vse kolektivne vzorce, ki jih imamo Slovenci, kot npr. zakaj hudiča se ne znamo pohvaliti?

  • Se sprašuješ ali si prestar/a za novo zaposlitev?

Na to ti odgovorim s primerom ene izmed mojih strank s katero sva to omejitveno prepričanje odpravili v enem tednu, ona pa je nato dobila boljšo zaposlitev, ki si jo je kadarkoli lahko predstavljala.

  • Se sprašuješ kako lahko na praktičen način pojasniš luknje v življenjepisu?

Nič lažjega, v e-tečaju s teboj delim vse “hacke”!

  • Želiš izvedeti trik, ki ga uporabi le 1% kandidatov za iskanje zaposlitve, prinaša pa neverjetne rezultate?

In res deluje, vzel pa ti bo 5min!

  • Se želiš vrhunsko pripraviti na zaposlitveni razgovor?

Done deal! In ali veš katera vprašanja vse lahko TI zastaviš delodajalcu?

  • Morda delodajalec od tebe zahteva predstavitveni video?

Nič lažjega! Zate sem posnela primer videa, ti podala točna navodila kako spišeš scenarij in editiraš svoj video s katerim boš 95% pred svojo konkurenco! Več o video predstavitvi tukaj.

  • Si želiš, da bi ti nekdo samo predal primere dokumentov po katerih bi ti spisal svoj življenjepis, motivacijsko pismo in ostalo dokumentacijo?

V e-tečaju dobiš primere VSEH dokumentov, ki jih samo preneseš in predrugačiš.

V kolikor pa še vedno nimaš časa ali volje za pisanje življenjepisa in motivacijskega pisma, ti na pomoč priskočimo z mojo ekipo Pisanje življenjepisa. Premium Življenjepise izdelujemo že štiri leta in smo do danes pomagali 300+ strankam. Prijavo lahko oddaš na tej spletni strani: www.pisanje-zivljenjepisa.org