Skip to content Skip to footer
poslanstvo &

Moja zgodba

V potovanjih in v delu v tujini sem našla srečo in posledično kariero

Verjamem, da je naš cilj v življenju ta, da prepoznamo svoje talente, jih integriramo v delo, ki nas veseli in ga opravljamo s predanostjo in visoko stopnjo integritete ter tako doprinesemo k malce boljši družbi.

Sama sem svoje poslanstvo in srečo pričela odkrivati, ko sem se 16 let nazaj, leta 2006, odpravila na svoje prvo potovanje v Maroko. Tri leta kasneje sem med prvim obiskom Mehike od majevskih potomcev mimogrede pridobila ime Mayita, ki mi je ostal tako pri srcu, da sem ga sklenila uporabljati kot nadiimek za moje napisane tekste. Vse do trenutka, ko je ime postalo moj osebni brand.

Leta 2010, ko sem zaključila šolanje in diplomirala kot organizatorka v turizmu, sem v želji po izboljšavi angleškega jezika odpotovala na svoje prvo delo v tujini, v ZDA. V zvezni državi Severna Karolina sem dve poletji opravljala delo vodje ene izmed štirih enot v skavtskem taboru za dekleta.

Delo in življenje v tujini sta me tako navdušila, da sem želela izkusiti še več. Moja pot se je nadaljavala na otok dolgega belega oblaka (Aoteaora), Novo Zelandijo, kjer sem pridobila delo kot aupair ter se vselila h gostujoči novozelandski družini Rolton in varovala petletno punčko Gracie.

Mojo kariero dela v tujini so zaznamovala tudi krajša prostovoljna dela v Mehiki, na Portoriku in v Dominikanski republiki, saj sem želela izboljšati svoj španski jezik. Hkrati sem želela vsaj malce pripomoči k lokalni skupnosti s poučevanjem angleškega jezika, da bi domačini lahko pridobili več možnosti za delo v turizmu in posledično izboljšali svoje finančno stanje ter življenjske razmere.

 

Dolgoletno delo za arabsko kraljevo družino in menedžment jaht

V jahtni industriji sem desetletno kariero pričela z delom kot druga stevardesa na mega jahti grškega lastnika in njegove številčne družine s katerimi smo se udeležili dogodka Gran Prix v Monacu in čez poletno sezono pluli med grškimi otoki.

Kasneje sem se specializirala za nutricionizem in superživila, se vkrcala kot stevardesa/nutricionistka in v floti petih megajaht skrbela za zdravje priznanih gostov iz Hollywooda ter modne in športne industrije.

Kmalu zatem sem pridobila pozicijo glavne stevardese in pričela z delom v floti dvajsetih jaht arabske kraljeve družine, kar je še bolj izpopolnilo mojo kariero v jahtni industriji. Zanje sem menedžirala interior dveh jaht, na Sejšelih in v Mediteranu ter kasneje tudi na nekaterih barkah v Dohi.

Zelo pa sem uživala med delom na družinskih čarter jahtah v celotnem Mediteranu in med obiskom prestižnega poslovnega eventa Red Sea Week v organizaciji luksuznega svetovnega medija Robb Report v Savdski Arabiji.

 

Pisanje knjig, luksuzna potovalna revija in predavanja

V vsem tem času življenja v tujini so se seveda nabrali številni lepi spomini ter konkretne izkušnje, ki sem jih med letoma 2015 in 2016 prelila v dve knjigi; čustveno-pripovedno knjigo Esenca življenja na poti in priročnik za delo v tujini S trebuhom za kruhom.

Izjemno rada sem znanje in izkušnje predajala tudi v obliki predavanj po celotni Sloveniji, na fakultetah, študentskih organizacijah in v knjižnicah. V desetih letih sem izvedla okvirno 150 predavanj.

Kljub temu, da sem sodelovala s kar nekaj slovenskimi tiskanimi revijami, pa sem najbolj ponosna na delo za luksuzno revijo Potovanja in Stil, kjer sem se pobliže spoznala tudi s trženjem oglasnega prostora in obiskovanjem novinarskih konferenc.

 

Poslanstvo in vizija mojega dela; delo v tujini za mlade, učenje pisanja življenjepisa in vodenje podkasta

Oktobra leta 2021, ko sem zaključila kariero v jahtni industriji sem pričela z zbiranjem kredibilnih kontaktov za izkušnjo dela v tujini, katera sem sama pogrešala, ko sem pred 16-imi leti iskala zanimive delovne izkušnje.

Cilj mojega doprinosa je, da delo v tujini ne nudi zgolj izkušnje v tujini, temveč, da kandidat definira namen in cilje, se dobro pripravi na varen odhod v tujino in se po izkušnji udeleži edinstvenega mojega avtorskega E-tečaja  “Pisanje življenjepisa na moderen in avtentičen način”, da svojo izkušnjo pravilno umesti in skomunicira. 

Delo v tujini je lahko le priložnostno za nekaj mesecev ali pa del “gap yeara”. Delo v Grčiji je lahko uvod v delo v luksuznem turizmu. 
Med delom aupair v Švici ali ZDA  v enem letu zaslužiš dovolj, da se ob povratku domov v Slovenijo lahko odseliš od staršev, s pridobljenim znanjem novega jezika in dobrega napisanega življenjepisa pa postaneš bolj konkurenčen/na na trgu dela doma. 

Ko se prijaviš na program, dobiš dostop do dveh e-tečajev, kjer pripraviš dokumentacijo in napišeš življenjepis ter pridobiš kontakt agenta iz tujine. Delovno mesto pa je, v kolikor si pravi kandidat, zagotovljeno. Prijave na delo v tujini so priporočene mladim, ki že imajo nekaj izkušenj in samomotivacijo za pridobitev dela.

Edinstven e-tečaj ‘Pisanje in pošiljanje življenjepisa na moderen in avtentičen način’, prihaja jeseni 2022 in bo primeren za vse starostne skupine ter prilagojen za tujino in Slovenijo ter primeren za vsak žep! Tečaj se je razvil po štirih letih pisanja življenjepisa več kot 300 strankam doma in v tujini in preko izkušenj zaposlovanja posadke za najbogatejše za delo na jahti.

Preko podkasta Potovanja in delo v tujini z gosti delimo brezplačne in aktualne vsebine, uspešne zgodbe in kredibilne nasvete. Vse to z namenom, da te navdihnemo in dokažemo, da je uspeh neizbežen, ko se zanj potrudiš, verjameš vase in v svojo vizijo. Opozarjamo tudi na bolj etičen pristop k potovanjem ter na težave novodobnega instant turizma.

Podkast je kljub svoji nišnosti večinoma rangiran med top10- top20 podkasti na platformi Apple podcasts kar je enormen uspeh za samostojne in avtorske podkaste v Sloveniji.

“Močno verjamem, da nas potovanja pripravijo do tega, da pogledamo na svet iz širše perspektive, odpremo um za nove ideje in pristope ter razvijemo malo več razumevanja in spoštovanja do soljudi. Doznamo kako neznaten delček sveta zavzemamo in ob tem postajamo za odtenek skromnejši, manj sebični in posledično bolj svobodni. Potovanja niso samo koktejli pod tropsko palmo in Instagram fotografije na trendovskih turističnih lokacijah, temveč so potovanja kraj, kjer si duša odpočije od podivjanega sveta in se nauči živeti življenje

PREBERI ŠE: VPLIV MOJEGA DELA NA DRUŽBENE IZZIVE

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.