Skip to content Skip to footer
poslanstvo &

Moja zgodba

V potovanjih in v delu v tujini sem našla srečo in posledično kariero

Verjamem, da je naš cilj v življenju ta, da prepoznamo svoje talente, jih integriramo v delo, ki nas veseli in ga opravljamo s predanostjo in visoko stopnjo integritete ter tako doprinesemo k malce boljši družbi.

Sama sem svoje poslanstvo in srečo pričela odkrivati, ko sem se 16 let nazaj, leta 2006, odpravila na svoje prvo potovanje v Maroko. Tri leta kasneje sem med prvim obiskom Mehike od majevskih potomcev mimogrede pridobila ime Mayita, ki mi je ostal tako pri srcu, da sem ga sklenila uporabljati kot nadiimek za moje napisane tekste. Vse do trenutka, ko je ime postalo osebni brand in predstavlja etična potovanja ter celosten pristop do dela v tujini.

Leta 2010, ko sem zaključila šolanje in diplomirala kot organizatorka v turizmu, sem v želji po izboljšavi angleškega jezika odpotovala na svoje prvo delo v tujini, v ZDA. V zvezni državi Severna Karolina sem dve poletji opravljala delo vodje ene izmed štirih enot v skavtskem taboru za dekleta.

Delo in življenje v tujini sta me tako navdušila, da sem želela izkusiti še več. Moja pot se je nadaljavala na otok dolgega belega oblaka (Aoteaora), Novo Zelandijo, kjer sem pridobila delo kot aupair ter se vselila k gostujoči novozelandski družini Rolton in varovala petletno punčko Gracie.

Mojo kariero dela v tujini so zaznamovala tudi krajša prostovoljna dela v Mehiki, Portoriku in Dominikanski republiki, saj sem želela izboljšati svoj španski jezik. Hkrati sem želela vsaj malce pripomoči k lokalni skupnosti s poučevanjem angleškega jezika, da bi domačini lahko pridobili več možnosti za delo v turizmu in posledično izboljšali svoje finančno stanje ter življenjske razmere.

 

Dolgoletno delo za arabsko kraljevo družino in menedžment jaht

V jahtni industriji sem 10-letno kariero pričela z delom kot druga stevardesa na mega jahti grškega lastnika in njegove številčne družine s katerimi smo se udeležili dogodka Gran Prix v Monacu in čez poletno sezono pluli med grškimi otoki.

Kasneje sem se specializirala za nutricionizem in superživila, se vkrcala kot stevardesa/nutricionistka in skrbela za zdravje priznanih gostov iz Hollywooda ter modne in športne industrije.

Kmalu zatem sem pridobila pozicijo glavne stevardese in pričela z delom v floti jaht arabske kraljeve družine, kar je še bolj izpopolnilo mojo kariero v jahtni industriji. Zanje sem menedžirala interior dveh jaht, na Sejšelih in v Mediteranu ter kasneje tudi na nekaterih barkah v Dohi.

Zelo pa sem uživala med delom na družinskih čarter jahtah v celotnem Mediteranu in med obiskom prestižnega poslovnega eventa Red Sea Week v organizaciji luksuznega svetovnega medija Robb Report v Savdski Arabiji.

 

Pisanje knjig, luksuzna potovalna revija in predavanja

V vsem tem času življenja v tujini so se seveda nabrali številni lepi spomini ter konkretne izkušnje, ki sem jih med letoma 2015 in 2016 prelila v dve knjigi; čustveno-pripovedno knjigo Esenca življenja na poti in priročnik za delo v tujini S trebuhom za kruhom.

Izjemno rada sem znanje in izkušnje predajala tudi v obliki predavanj po celotni Sloveniji, na fakultetah, študentskih organizacijah in v knjižnicah. V desetih letih sem izvedla okvirno 150 predavanj.

Kljub temu, da sem sodelovala s kar nekaj slovenskimi tiskanimi revijami, pa sem najbolj ponosna na delo za luksuzno revijo Potovanja in Stil, kjer sem se pobliže spoznala tudi s trženjem oglasnega prostora in obiskovanjem novinarskih konferenc.

 

Poslanstvo in vizija mojega dela; programi dela v tujini, življenjepisi in podkast

Letošnje leto sem odprla vrata butični agenciji, kjer skrbno izbiram najbolj atraktivne programe dela v tujini, katere sem sama pogrešala, ko sem pred 16-imi leti iskala zanimive delovne izkušnje.

Cilj je, da programi ne nudijo samo izkušnje v tujini, temveč so celostni in z dodano vrednostjo, kar pomeni, da definiramo namen in cilje,  s kandidatom ostanem od začetka do konca programa, na koncu pa se udeleži edinstvenega e-tečaja za pisanje življenjepisa, da svojo izkušnjo pravilno umesti in skomunicira. 

Program so lahko vstopna vrata življenja v tujini ali del “gap yeara”. V primeru dela v Grčiji pa kot uvod v delo v luksuznem turizmu. V primeru dela v Švici kot aupair, v enem letu zaslužiš dovolj, da se ob povratku domov v Slovenijo lahko odseliš od staršev, s pridobljenim znanjem novega jezika in dobrega napisanega življenjepisa pa postaneš bolj konkurenčen na trgu dela doma. Pri vseh programih skupaj zberemo vso potrebno dokumentacijo in poskrbimo, da je pot v tujino varna, delovno mestio pa je, v kolikor si pravi kandidat, zagotovljeno.

To bo zagotovo izkušnja tvojega življenja, ki ti bo, če jo boš pravilno vnovčil, prinesla veliko nadaljnih priložnosti. Da pa te priložnosti lahko pridobiš, jih je potrebno na prav način napisati na življenjepis, navdušiti delodajalca v spremnem pismu in zraven predložiti tudi kakšno referenco.

Edinstven e-tečaj ‘Pisanje in pošiljanje življenjepisa na moderen in avtentičen način’, bo potekal v treh delih in bo primeren za vse starostne skupine ter prilagojen za tujino in Slovenijo ter finančno ugoden! Tečaj se je razvil po treh letih pisanja življenjepisa več kot 500 strankam doma in v tujini (www.pisanje-zivljenjepisa.org) in preko izkušenj zaposlovanja posadke za najbogatejše za delo na jahti.

Preko podkasta Potovanja in delo v tujini z gosti delimo brezplačne in aktualne vsebine, uspešne zgodbe in kredibilne nasvete. Vse to z namenom, da te navdihnemo in dokažemo, da je uspeh neizbežen, ko se zanj potrudiš, verjameš vase in v svojo vizijo. Opozarjamo tudi na bolj etičen pristop k potovanjem ter na težave novodobnega instant turizma.

“Močno verjamem, da nas potovanja pripravijo do tega, da pogledamo na svet iz širše perspektive, odpremo um za nove ideje in pristope ter razvijemo malo več razumevanja in spoštovanja do soljudi. Doznamo kako neznaten delček sveta zavzemamo in ob tem postajamo za odtenek skromnejši, manj sebični in posledično bolj svobodni. Potovanja niso samo koktejli pod tropsko palmo in Instagram fotografije na trendovskih turističnih lokacijah, temveč so potovanja kraj, kjer si duša odpočije od podivjanega sveta in se nauči živeti življenje

PREBERI ŠE: VPLIV MOJEGA DELA NA DRUŽBENE IZZIVE

Spoznajva se

Izpolni spodnji obrazec in mi pošlji sporočilo.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.