Skip to content Skip to footer
poslanstvo &

Moja zgodba

V potovanjih in v delu v tujini sem našla srečo in posledično kariero.

Verjamem, da je naš cilj v življenju ta, da prepoznamo svoje talente, jih integriramo v delo, ki nas veseli, in ga opravljamo s predanostjo in visoko stopnjo integritete ter tako doprinesemo k malce boljši družbi.

Sama sem svoje poslanstvo in srečo pričela odkrivati, ko sem se 17 let nazaj, leta 2006, odpravila na svoje prvo potovanje v Maroko. Tri leta kasneje sem med prvim obiskom Mehike od majevskih potomcev mimogrede pridobila ime Mayita, ki mi je ostal tako pri srcu, da sem ga sklenila uporabljati kot nadimek za svoja napisana besedila. Vse do trenutka, ko je ime postalo moj osebni brand (pa tudi zato, ker je v Sloveniji trenutno 68 žensk z enakim imenom in priimkom in me je praktično nemogoče najti na Googlu).

Leta 2010, ko sem zaključila šolanje in diplomirala kot organizatorka v turizmu, sem v želji po izboljšanju angleškega jezika odpotovala na svoje prvo delo v tujini – v ZDA. V zvezni državi Severna Karolina sem dve poletji opravljala delo vodje ene izmed štirih enot v skavtskem taboru za dekleta.

Delo in življenje v tujini sta me tako navdušila, da sem želela izkusiti še več. Moja pot se je nadaljevala na »otoku dolgega belega oblaka« (Aoteaora) oz. Novi Zelandiji, kjer sem dobila delo kot au pair. Vselila sem se h gostujoči novozelandski družini Rolton in varovala petletno punčko Gracie.

Mojo kariero dela v tujini so zaznamovala tudi krajša prostovoljna dela v Mehiki, na Portoriku in v Dominikanski republiki, saj sem želela izboljšati svojo španščino. Hkrati sem želela vsaj malce pripomoči k lokalni skupnosti s poučevanjem angleškega jezika, da bi domačini imeli več možnosti za delo v turizmu in si s tem izboljšali finančno stanje ter življenjske razmere.

 

Dolgoletno delo za arabsko kraljevo družino in menedžment jaht

V jahtni industriji sem desetletno kariero pričela z delom kot druga stevardesa na mega jahti grškega lastnika in njegove številčne družine, s katerimi smo se udeležili dogodka Grand Prix v Monaku in čez poletno sezono pluli med grškimi otoki.

Kasneje sem se specializirala za nutricionizem in superživila, se vkrcala kot stevardesa/nutricionistka in v floti petih mega jaht skrbela za zdravje priznanih gostov iz Hollywooda ter modne in športne industrije.

Kmalu zatem sem pridobila pozicijo glavne stevardese in pričela z delom v floti dvajsetih jaht arabske kraljeve družine, kar je še bolj izpopolnilo mojo kariero v jahtni industriji. Zanje sem menedžirala interior dveh jaht, na Sejšelih in v Sredozemlju, ter kasneje tudi na nekaterih barkah v Dohi.

Zelo pa sem uživala med delom na družinskih čarter jahtah po celotnem Sredozemlju in med obiskom prestižnega poslovnega eventa Red Sea Week v organizaciji luksuznega svetovnega medija Robb Report v Savdski Arabiji.

 

Pisanje knjig, luksuzna potovalna revija in predavanja

V vsem tem času življenja v tujini so se seveda nabrali številni lepi spomini ter konkretne izkušnje, ki sem jih med letoma 2015 in 2016 prelila v dve knjigi: čustveno-pripovedno knjigo Esenca življenja na poti in priročnik za delo v tujini S trebuhom za kruhom.

Izjemno rada sem znanje in izkušnje predajala tudi v obliki predavanj po celi Sloveniji, na fakultetah, v študentskih organizacijah in knjižnicah. V desetih letih sem izvedla okrog 150 predavanj.

Kljub temu da sem sodelovala s kar nekaj slovenskimi tiskanimi revijami, pa sem najbolj ponosna na delo za luksuzno revijo Potovanja in Stil, kjer sem se pobliže spoznala tudi s trženjem oglasnega prostora in obiskovanjem novinarskih konferenc.

 

Poslanstvo in vizija mojega dela; delo v tujini za mlade, učenje pisanja življenjepisa in vodenje podkasta

Oktobra leta 2021, ko sem zaključila kariero v jahtni industriji, sem pričela z zbiranjem kredibilnih kontaktov za izkušnjo dela v tujini, ki sem jih sama zelo pogrešala, ko sem pred 16 leti iskala zanimive delovne izkušnje.

Cilj mojega dela je, da delo v tujini ne nudi zgolj še ene izkušnje v tujini, temveč da kandidat/-ka definira namen in cilje, se dobro pripravi na varen odhod v tujino in se po izkušnji udeleži edinstvenega e-tečaja »Pisanje življenjepisa na moderen in avtentičen način«, da svojo izkušnjo pravilno umesti in skomunicira.

Močno namreč verjamem, da te tujina nauči samostojnosti, odgovornosti in drugačnega pristopa do dela, razširi tvoj um za nove ideje ter naravna tvoj življenjski kompas v pravo smer. Preko izkušnje dela v tujini ne postaneš samo bolj samozavesten in osebnostno močan, temveč tudi bolj konkurenčen na trgu dela doma.

Najraje od vsega pa ustvarjam podkast Potovanja in delo v tujini, kjer z gosti delimo brezplačne in aktualne vsebine, uspešne zgodbe iz tujine in kredibilne nasvete. Vse to z namenom, da te navdihnemo in dokažemo, da je uspeh neizbežen, ko se zanj potrudiš, si proaktiven ter verjameš vase in v svojo vizijo. Opozarjamo tudi na bolj etičen pristop k potovanjem ter se pogovarjamo o zdravju in osebni rasti skozi potovanja.

Podkast je kljub svoji nišnosti večinoma rangiran med top 10 in top 20 podkasti na platformi Apple podcasts, kar je enormen uspeh za samostojne in avtorske podkaste v Sloveniji.

»Močno verjamem, da nas potovanja pripravijo do tega, da pogledamo na svet s širše perspektive, odpremo um za nove ideje in pristope ter razvijemo malo več razumevanja in spoštovanja do soljudi. Spoznamo, kako neznaten delček sveta zavzemamo, in ob tem postajamo za odtenek skromnejši, manj sebični in posledično bolj svobodni. Potovanja niso samo koktejli pod tropsko palmo in Instagram fotografije na trendovskih turističnih lokacijah, temveč so kraj, kjer si duša odpočije od podivjanega sveta in se nauči živeti življenje.«

Preberi še : VPLIV MOJEGA DELA NA DRUŽBENE IZZIVE

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.