Skip to content Skip to footer
E-knjižnica

E-tečaji

Snemanje e-tečajev se pravkar končuje in jih lahko pričakuješ vsak čas. Da pa boš vedel/-a, kaj te čaka in kako zelo koristni in nepogrešljivi bodo na tvoji poti v tujino, si preberi spodnje vrstice in se prijavi, da uloviš »early bird« ceno.

Predpriprava na delo v tujini in potovanje

E-tečaj je plod mojih 16-letnih izkušenj z življenjem in delom v tujini. Kot si verjetno predstavljaš, me je med življenjem v tujini doletelo tudi marsikaj neprijetnega, zato ne želim, da se kaj podobnega zgodi tudi tebi. 

Naj ti zastavim nekaj vprašanj:

 1. Ali veš, kaj bi storil/-a v primeru, da izgubiš svoje osebne dokumente npr. v ZDA in bi ti bila zaradi tega onemogočena vrnitev domov?
 2. Ali veš, da ti lahko letalska družba izgubi prtljago in moraš tako na končni destinaciji nanjo čakati tudi več dni, v tem času pa nimaš niti enega kosa oblačila?
 3. Kaj bi naredil/-a, če ti v tujini bankomat »požre« bančno kartico, ti pa s seboj nimaš gotovine niti druge bančne kartice?
 4. Ali veš, kdaj moraš prijaviti začasno prebivališče v tujini in kdaj odjaviti svoje davčno rezidentstvo?
 5. V tujini moraš včasih odpreti bančni račun, a FURS zahteva, da ga prijaviš v roku osmih dni, ti pa nimaš dostopa in digitalnega potrdila. Kaj bi naredil/-a?
 6. V tujini zaradi socialnih omrežij ni več tako varno kot nekoč. Se znaš zaščititi pred nepridipravi?

V tem e-tečaju, ki ti bo vzel le eno uro časa, boš dobil/-a odgovore na vsa zgornja vprašanja, poleg tega pa tudi rešitve za mnogo drugih komplikacij, ki gredo ponavadi v tujini narobe in nam kravžljajo živce.

Če boš sledil/-a vsem navodilom, boš imel/-a predpripravo urejeno v pičlih dveh dneh! To pa je kar dober »deal«, da bo pot v tujino varna in uspešna ter namenjena temu, da pridobiš dragocene izkušnje, namesto da se rešuješ iz raznoraznih zagat, ki ti bodo pustile neprijetne spomine. Ne pozabi:

»Iz tujine je reševati stvari izjemno težko.«

Pisanje življenjepisa na moderen in avtentičen način

E-tečaj je plod mojih petletnih izkušenj z zaposlovanjem posadke v jahtni industriji za najbogatejše goste sveta. V življenjepisu ničesar ni smelo biti prepuščeno naključju, in da je kandidat/-ka dobil/-a zaposlitev v izredno konkurenčni jahtni industriji, so pogostokrat odločale najmanjše malenkosti, kot so vejice ali pa dolžina, rdeča nit in jedrnatost življenjepisa. 

Zadnja štiri leta sem s svojo ekipo izdelovala strokovne življenjepise in portfelje za delo v tujini in kasneje tudi v Sloveniji. To mi je dalo dovolj znanja in izkušenj, da točno vem, kaj moraš kot kandidat/-ka poudariti v življenjepisu ter kako ga napisati na moderen način, da boš pred konkurenco 200+ kandidatov klic na razgovor dobil/-a ravno ti.

 1. Ali veš, kako izgleda moderen življenjepis v dizajn verziji?
 2. Kako poudariti svoje izkušnje na način, da so privlačne za delodajalca?
 3. Kako čim bolj jedrnato zapisati sekcijo »profil« na življenjepisu?
 4. Zakaj mora biti predstavna fotografija profesionalna?
 5. Kako posneti 120-sekundni video CV in s tem premagati vse konkurente?
 6. Zakaj priporočam pošiljanje referenc prejšnjih delodajalcev?
 7. Kako z zahvalnim pismom presenetiti delodajalca?
 8. Znaš napisati motivacijsko pismo, ki navdihuje in poveča tvoje možnosti za razgovor?

Takšnega e-tečaja za pisanje življenjepisa v Sloveniji še ni bilo, saj je v njem predstavljen moderen pristop, ki se uporablja v tujini, vedno več novodobnih podjetij pa temu zgledu sledi.

Ne samo, da ti razkrijem vse svoje skrivnosti in napotke za pisanje življenjepisa, v e-tečaju dobiš tudi zmagovalne primere življenjepisa, motivacijskega pisma in ostale dokumentacije. Po več kot 300 napisanih življenjepisih lahko zagotovim, da sem našla formulo, da z dobro napisanimi dokumenti dobiš službo, ki si jo želiš. Doma ali pa v tujini.

»Vaš življenjepis je odraz vas samih.«

Delo na jahti

E-tečaj je plod moje 10-letne kariere v jahtni industriji, kjer sem delovala kot interior manager in osebna nutricionistka ter delala z imeni iz Hollywooda, modne in športne industrije ter za arabsko kraljevo družino. Da lahko uspeš v jahtni industriji na kvalitetnih in priznanih mega jahtah, ki so pod dobrim jahtnim menedžmentom, potrebuješ veliko znanja, kredibilne kontakte agencij in izjemno predpripravo, vložiti pa moraš kar nekaj časa, denarja in energije.
 1. Kje opraviti kvalitetne pomorske tečaje?
 2. Kako pridobiti pomorsko zdravniško potrdilo, ki je priznano na vseh jahtah?
 3. Katere jahtne agencije so najbolj kredibilne in s katerimi se moraš povezati?
 4. Zakaj večini kandidatov NE uspe dobiti dela na jahti, tebi pa BO?
 5. Kako se odpraviti na Francosko riviero in se naročiti na sestanke z agenti?
 6. Zakaj mora biti tvoja angleščina vrhunska in katerih je 100 jahtnih izrazov, ki jih MORAŠ poznati?
 7. Kako postati uspešen v jahtni industriji, da te dobre agencije želijo zastopati?

V tem e-tečaju dobiš odgovore na vsa zgornja vprašanja. V sedmih modulih ti predstavim zahtevane korake, ki jim MORAŠ slediti, da boš tudi ti pridobil/-a delo na priznani mega jahti, kjer boš potoval/-a po svetu praktično brez stroškov, delal/-a za priznano klientelo gostov ter nabral/-a zavidljive izkušnje in kontakte, ki ti bodo koristili tako v nadaljnji karieri kot v življenju.

 

 

PRIJAVA

Spodaj izpolni svoje podatke, da te obvestim, kdaj e-tečaji izidejo. Ob prijavi ti pripada tudi “early bird” cena.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.