Skip to content Skip to footer

Kaj pa tebe resnično veseli?

Kaj pa tebe resnično veseli?

Čas branja: 3 min.

Si se kdaj vprašal/a ali v življenju počneš to kar te veseli? Ali pa si nehote svojo usodo prepustil/a nekomu drugemu in ta je v tvojem imenu odločil kaj je dobro za tebe in kaj ni?

V tem blog postu ne bom razglabljala o tem, kako bi vsak moral opravljati svojo sanjsko zaposlitev in uživati v delu, ki ga opravlja. Namreč pot do tega, da delaš to kar te resnično veseli tudi ni največkrat najlažja. Moraš namreč biti tip človeka, ki se zna motivirati in ostane trden tudi takrat, ko gredo stvari narobe, ko bi najraje odnehal in tudi takrat, ko te nihče ne podpira ali verjame vate.

Ali pa celo govori, da prenehaj sanjariti, saj delo nikoli ne more biti zadovoljujoče. 

Z Marinom Medakom sva o tem kako je pomembno slediti temu, kar nam je všeč, govorila v novi podkast epizodi. Ne samo, da je Marin navdušen popotnik in avanturist, temveč je tudi najmlajši član odprave in prvi Slovenec, ki je preveslal Atlantski ocean!

“Si rekla preveslal?”

Tako je. Sama sem vedno odklonila službe na jahti, ki so se podale (na zame grozovit) crossing čez Atlantski ocean, kaj šele, da bi pomislila, da je nekdo tako nor, da bo ocean preveslal kar s svojima dvema rokama.

Takšen velekarakter in ‘mindset’ človeka sem preprosto morala ujeti v eter podkast epizode. Marinovo praktično razmišljanje in lahkotnost do življenja, poslušalca vzpodbudita, da bi tudi sam zlahka premikal gore na kateremkoli področju. Njegovo sporočilo, ki mu ga je predal Arne Hodalič o minljivosti življenja pa se je dotaknilo tudi mene. Kakšno je bilo izveš tukaj:

Ko sem Marina vprašala kaj misli, da je botrovalo temu, da je bila ekspidicija na koncu uspešna, pa je odgovoril:

“Vsega česar se v življenju lotiš te mora veseliti. Tako boš lažje šel čez vse ovire, ki pridejo naproti. To pa seveda moraš tudi poiskati v sebi. Jaz se nisem odločil, da imam rad morje, to je del mene. Jaz sem samo sledil temu. Na Ljubljanici sem se učil prvih zavihljajev na kajaku, prebral vse možne knjige na temo veslanja, se 100% posvetil temu, treniral, vztrajal, nato pa nekajkrat preveslal Dalmacijo, Južno Korejo in se odpravil čez Atlantik.”

Marin Medak

Marinovo sporočilo je zlahka prenosljivo tudi v realno življenje. Najdi to kar te veseli, zberi vse potrebne informacije, treniraj/delaj, trudi, se, vztrajaj in zagotovo te čaka uspeh.

“Življenje je tako hitro minljivo, a ni bolj zabavno živeti, če vsaj delaš tisto kar te veseli?”

Ker pa vem, da to doseči ni vedno najlažje in, da je za to potrebnih kar nekaj pogumnih korakov, ti na enem od teh lahko pomagam tudi jaz.

Da sem pričela s pisanjem življenjepisov se nisem za to odločila sama. Jaz sem samo rada zapisovala svoje misli, dogodivščine in objavljala tekste. Tekste je bralo vedno več in več ljudi.

V prostem času pa sem med svojo kariero v jahtni industriji opravljala osebna svetovanja s strankami, ki so tudi same želele v tujino. Ko sem na svetovanju podajala navodila za uspešno napisan življenjepis, so me stranke sčasoma prosile, da bi jim bilo veliko lažje, če to namesto njih uredim kar jaz.

V roku nekaj let so me postopoma pričeli kontaktirati kandidati, ki so potrebovali strokoven življenjepis tudi za delo v Sloveniji. Pisanje življenjepisa je tako postala ena izmed mojih najuspešnejših storitev, saj se je razvila popolnoma organsko, preko priporočil zadovoljnih strank. To delo opravljam z največjim veseljem, moj edini cilj je, da na življenjepisu skomuniciramo kdo zares si, poudarimo tvoje uspehe in poskrbimo, da te delodajalec izmed 300 drugih življenjepisov na njegovi mizi, opazi! 

S spremnim oz. motivacijskim pismom pa poskrbimo, da ga tako navdušimo, da te povabi na razgovor. Kako se boš odrezal/a na razgovoru pa je popolnoma odvisno od tebe. A tudi tu te ne pustim kot ribo na suhem. V premium paketu namreč prejmeš še brošuro z nasveti za pravilno pošiljanje življenjepisa, nasveti za učinkovit razgovor, primer e-maila in zahvalnega pisma, ki ga pošlje LE 1% kandidatov na razgovoru, dela pa čudeže!

Če te zanima več, te povabim na spletno stran, kjer si lahko prebereš še kaj več: 

Zapomni si, da vse kar v življenju počneš je investicija vase. Počasi, vztrajno in pogumno in potem bo uspeh in z njim povezana sreča neizbežna.

Bodi lepo,

Mayita

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.