O MENI

Mentorstvo delo v tujini

Močno verjamem, da nas potovanja pripravijo do tega, da pogledamo na svet iz širše perspektive. Odpremo um za nove ideje in pristope ter razvijemo malo več razumevanja in spoštovanja do soljudi. Doznamo kako neznaten delček sveta zavzemamo in ob tem postajamo za odtenek skromnejši, manj sebični in posledično bolj svobodni. Potovanja niso samo koktejli pod tropsko palmo in Instagram fotografije na trendovskih turističnih lokacijah. Potovanja so kraj, kjer si duša odpočije od podivjanega sveta in se nauči živeti življenje.”

Tujina te nauči samostojnosti, odgovornosti, drugačnega pristopa do dela in razširi tvoj um za nove ideje. Naravna tvoj življenjski kompas v pravo smer. Preko izkušnje dela v tujini ne postaneš samo bolj samozavesten in osebnostno močan, temveč tudi bolj konkurenčen na trgu dela doma.

 

V potovanjih in v delu v tujini sem našla srečo in posledično kariero.

Verjamem, da je naš cilj v življenju ta, da prepoznamo svoje talente in jih integriramo v delo, ki nas veseli. To delo nato opravljamo s predanostjo in visoko stopnjo integritete ter tako doprinesemo k malce boljši družbi. Sama sem svoje poslanstvo in srečo pričela odkrivati, ko sem se leta 2006, odpravila na svoje prvo potovanje v Maroko. Tri leta kasneje sem med prvim obiskom Mehike od majevskih potomcev mimogrede pridobila ime Mayita. Ta mi je ostal tako pri srcu, da sem ga sklenila uporabljati kot nadiimek za moje napisane tekste. Vse do trenutka, ko je ime postalo moj osebni brand. (Op. p. tudi zato, ker je v Sloveniji trenutno 68 žensk z istim imenom in me je praktično nemogoče najti na Google-u).

Leta 2010 sem zaključila šolanje in diplomirala kot organizatorka v turizmu. V želji po izboljšavi angleškega jezika sem nemudoma po diplomi odpotovala na svoje prvo delo v tujini, v ZDA. V Severni Karolini sem dve poletji opravljala delo vodje ene izmed štirih enot v skavtskem taboru za dekleta. Delo in življenje v tujini sta me tako navdušila, da sem želela izkusiti še več.

Pot se je tako nadaljavala na otok dolgega belega oblaka (Aoteaora), Novo Zelandijo. Tam sem pridobila delo kot au pair ter se vselila h gostujoči novozelandski družini Rolton in varovanje punčke Gracie. Moja potovanja in dela v tujini so zaznamovala tudi krajša prostovoljna dela v Mehiki, na Portoriku in v Dominikanski republiki, kjer sem želela izboljšati govor španskega jezika. Hkrati pa sem želela vsaj malce pripomoči k lokalni skupnosti s poučevanjem angleškega jezika. Domačini so s tem pridobili več možnosti za delo v turizmu in posledično izboljšali življenjske razmere.

 

Pisanje, dve knjigi, luksuzna potovalna revija in predavanja.

V vsem tem času življenja v tujini so se seveda nabrali številni lepi spomini ter kredibilne izkušnje. Morale so dobiti svoj prostor pod soncem. Iz blog zapisov, ki so na strani e-dnevnik imeli tudi po milijon ogledov, se je leta 2015 rodila knjiga Esenca življenja na poti. V drugi knjigi S trebuhom za kruhom pa so zbrana vsa dela v tujini – od dela v ZDA, au pair, Nove Zelandije, prostovoljstva in vse do dela na luksuzni jahti. Obe knjigi sta še vedno na voljo v skoraj vseh knjižnicah po Sloveniji.

med leti 2006 in 2016 sem s partnerskimi organizacijami, šolami in knjižnicami izvedla okvirno 150 predavanj, na katerih se je zvrstilo od 50-300 poslušalcev. Večinoma sem predavala o poteh po svetu in tudi konkretnih napotkih kako v tujino in na delo na jahti. Sodelovala sem s slovenskimi tiskanimi revijami kot so Svet in ljudje, Horizont, Sensa idr. Najbolj ponosna pa sem na delo za revijo Potovanja in Stil, ki je do leta 2021 delovala kar celih 13 let. Tam sem se v dveh letih pobliže spoznala tudi s trženjem oglasnega prostora.

 

Vodenje podkasta in izobraževalna platforma.

Moj “passion project”, ki se je razvil iz otroške želje, da bi postala radijska voditeljica, je vodenje podkasta Potovanja in delo v tujini. Deluje že tretje leto, pridobil je podporo poslovnih partnerjev in ustvaril skupnost mladih, ki se želijo podati v svet po nove izkušnje. Z gosti naslavljamo teme o možnostih dela v tujini, avanturističnih potovanj, duhovnih odmikov-retreatov, digitalnega nomadstva, dela na jahti in skrbi zase. Lotevamo se življenjskih tem, ki jih predstavimo na lahkoten način. Podkast ustvarjamo z namenom, da navdihnemo in dokažemo, da je uspeh neizbežen, ko se zanj potrudiš, si proaktiven ter verjameš vase in v svojo vizijo.

Posledično so se preko tem v podkastu in povpraševanja poslušalcev razvili izobraževalni e-tečaji. Na odhod se je pomembno dobro pripraviti, saj je stvari iz tujine reševati izredno težko. Ko pa imamo narejeno ustrezno predpripravo je 90% težav rešenih. Vse to te naučim v e-tečaju Predpriprava na delo v tujini in potovanje. V tujini smo v konkurenci s celim svetom in moraš znati dobro pripraviti svoj življenjepis ter podporne dokumente. Modernih tehnik priprave življenjepisa, motivacijskega pisma, reference in video predstavitve te učim v e-tečaju Pisanje življenjepisa na moderen in avtentičen način.  Za vse tiste, ki pa želite začeti kariero v jahtni industriji in ne veste kje in kako sploh pričeti z iskanjem pa sem svoje 10-letne izkušnje strnila v e-tečaj Delo na jahti

 

Dolgoletno delo za arabsko kraljevo družino, menedžment jaht in rezidenc.

V jahtni industriji sem desetletno kariero pričela kot druga stevardesa na mega jahti grškega lastnika in njegove družine. V prvi sezoni smo se z barko udeležili dogodka Gran Prix v Monacu,  pluli z družino med grškimi otoki ter gostili dva charterja z Gogo Ashkanazi in Cavalli družino. Kasneje sem se specializirala za nutricionizem in superživila ter se vkrcala kot stevardesa/nutricionistka v floto petih mega jaht. Tam sem skrbela za zdravje priznanih gostov iz Hollywooda ter modne in športne industrije. 

Kmalu zatem sem napredovala v pozicijo glavne stevardese in pričela z delom v floti dvajsetih jaht arabske kraljeve družine. To je mojo kariero v jahtni industriji še bolj izpopolnilo. Menedžirala sem interior dveh jaht, na Sejšelih in v Mediteranu ter kasneje tudi nekatere od bark v floti, ki so zasidrane v Dohi.

Zelo pa sem uživala med kreiranjem počitnic za družine na družinskih čarter jahtah. Kot ena izmed izbranih bark smo bili povabljeni na prestižen poslovni dogodek Red Sea Week v Savdski Arabiji. Ta je potekal v organizaciji luksuznega svetovnega medija Robb Report.

Že dolgo let je bila moja želja zpopolniti se v vodenju in menedžiranju luksuznih privatnih rezidenc za kar se trenutno izobražujem in čemur bo posvečena moja nadaljna kariera.

KONTAKTNI OBRAZEC ZA SODELOVANJE

 

1 + 12 =