O MENI IN VIZIJA MOJEGA DELA

 

V potovanjih in v delu v tujini sem našla srečo in posledično kariero.

Verjamem, da je naš cilj v življenju ta, da prepoznamo svoje talente in jih integriramo v delo, ki nas veseli. To delo nato opravljamo s predanostjo in visoko stopnjo integritete ter tako doprinesemo k malce boljši družbi.

Sama sem svoje poslanstvo in srečo pričela odkrivati, ko sem se leta 2006, odpravila na svoje prvo potovanje v Maroko.

Tri leta kasneje sem med prvim obiskom Mehike od majevskih potomcev mimogrede pridobila ime Mayita. Ta mi je ostal tako pri srcu, da sem ga sklenila uporabljati kot nadiimek za moje napisane tekste.

Vse do trenutka, ko je ime postalo moj osebni brand. (Op. p. tudi zato, ker je v Sloveniji trenutno 68 žensk z istim imenom in me je praktično nemogoče najti na Google-u).

Leta 2010 sem zaključila šolanje in diplomirala kot organizatorka v turizmu. V želji po izboljšavi angleškega jezika sem nemudoma po diplomi odpotovala na svoje prvo delo v tujini, v ZDA.

V Severni Karolini sem dve poletji opravljala delo vodje ene izmed štirih enot v skavtskem taboru za dekleta.

Delo in življenje v tujini sta me tako navdušila, da sem želela izkusiti še več.

Moja pot se je nadaljavala na otok dolgega belega oblaka (Aoteaora), Novo Zelandijo. Tam sem pridobila delo kot au pair ter se vselila h gostujoči novozelandski družini Rolton. Moje delo je bilo varovati petletno punčko Gracie.

Moja potovanja in dela v tujini so zaznamovala tudi krajša prostovoljna dela v Mehiki, na Portoriku in v Dominikanski republiki. Tam sem želela izboljšati govor španskega jezika.

Hkrati pa sem želela vsaj malce pripomoči k lokalni skupnosti s poučevanjem angleškega jezika. Domačini so s tem pridobili več možnosti za delo v turizmu in posledično izboljšali življenjske razmere.

 

Dolgoletno delo za arabsko kraljevo družino in menedžment jaht.

V jahtni industriji sem desetletno kariero pričela kot druga stevardesa na mega jahti grškega lastnika in njegove družine. V prvi sezoni smo se z njimi udeležili dogodka Gran Prix v Monacu in pluli med grškimi otoki.

Kasneje sem se specializirala za nutricionizem in superživila ter se vkrcala kot stevardesa/nutricionistka v floto petih mega jaht. Tam sem skrbela za zdravje priznanih gostov iz Hollywooda ter modne in športne industrije.

Kmalu zatem sem pridobila pozicijo glavne stevardese in pričela z delom v floti dvajsetih jaht arabske kraljeve družine. To je mojo kariero v jahtni industriji še bolj izpopolnilo.

Menedžirala sem interior dveh jaht, na Sejšelih in v Mediteranu ter kasneje tudi na nekaterih njihovih barkah v Dohi.

Zelo pa sem uživala med delom na družinskih čarter jahtah po celotnem Mediteranu. Obiskali smo tudi prestižni poslovni dogodek Red Sea Week v Savdski Arabiji. Ta je potekal v organizaciji luksuznega svetovnega medija Robb Report

Več o Delo na jahti.

 

Pisanje knjig, luksuzna potovalna revija in predavanja.

V vsem tem času življenja v tujini so se seveda nabrali številni lepi spomini ter konkretne izkušnje. Med letoma 2015 in 2016 sem jih prelila v dve knjigi. Čustveno-pripovedno knjigo Esenca življenja na poti in priročnik za delo v tujini S trebuhom za kruhom.

Izjemno rada sem znanje in izkušnje predajala tudi v obliki predavanj po celotni Sloveniji. Na fakultetah, študentskih organizacijah in v knjižnicah. V desetih letih sem izvedla okvirno 150 predavanj.

Sodelovala sem z slovenskimi tiskanimi revijami,med drugim tudi z luksuzno revijo Potovanja in Stil. Tam sem se pobliže spoznala s trženjem oglasnega prostora in obiskovanjem novinarskih konferenc.

 

Butični programi dela v tujini in e-knjižnica.

Ko sem zaključila kariero v jahtni industriji sem pričela z zbiranjem kredibilnih kontaktov za zanimive izkušnje dela v tujini. Takšne kakršne sem tudi sama pogrešala, ko sem pred 17-imi leti iskala zanimive delovne izkušnje. Takšne, ki bi mi omogočili učenje tujega jezika, osebno rast, pridobivanje delovnih izkušenj in konkurenčnost na domačem trgu dela. Tako so nastali programi Delo v Grčiji in Varuška v Švici. Združila sem se tudi z agencijami iz Sloveniji, ki ponujajo zares izjemne programe ali izkušnje dela v tujini. Namesto vas tako preverjam kaj je dobro/vredno in kaj ne.

Močno verjamem, da te tujina nauči samostojnosti, odgovornosti, drugačnega pristopa do dela in razširi tvoj um za nove ideje. Naravna tvoj življenjski kompas v pravo smer. Preko izkušnje dela v tujini ne postaneš samo bolj samozavesten in osebnostno močan, temveč tudi bolj konkurenčen na trgu dela doma.

Verjamem, da mora kandidat pred odhodom natančno definirati namen in cilje kaj s to izkušnjo želi doseči. To lahko stori preko brezplačnega webinarja TUKAJ. Na odhod se nato dobro pripravi preko e-tečaja Predpriprava na delo v tujini in potovanje”.  Po delovni izkušnji se je nujno udeležiti edinstvenega e-tečaja “Pisanje življenjepisa na moderen in avtentičen način”. S tem e-tečajem bomo znali svojo izkušnjo iz tujine pravilno umestiti na življenjepis in skomunicirati delodajalcu doma.

 

Osebno mentorstvo in vodenje podkasta.

V programu Mentorstvo delo v tujini stranki nudim podporo in pomoč pri iskanju zaposlitve v tujini glede na njene želje. S partnerji pomagamo tudi pri davčnem rezidenstvu, prijavi dohodkov iz tujine ter vsej birokraciji in dokumentaciji. Na leto sprejmemo le 10 strank katerim se popolnoma posvetimo. S tem zagotovimo, da skupaj kar najhitreje najdemo želeno zaposlitev in uredimo birokracijo.

Podporo, ideje in zanimive zgodbe lahko najdeš v podkastu Potovanja in delo v tujini.  V podkastu z gosti delimo brezplačne in aktualne vsebine, uspešne zgodbe iz tujine in kredibilne nasvete. Vse to z namenom, da te navdihnemo in dokažemo, da je uspeh neizbežen, ko se zanj potrudiš, si proaktiven ter verjameš vase in v svojo vizijo. Opozarjamo tudi na bolj etičen pristop k potovanjem, se pogovarjamo o zdravju in osebni rasti skozi potovanja.

Močno verjamem, da nas potovanja pripravijo do tega, da pogledamo na svet iz širše perspektive. Odpremo um za nove ideje in pristope ter razvijemo malo več razumevanja in spoštovanja do soljudi. Doznamo kako neznaten delček sveta zavzemamo in ob tem postajamo za odtenek skromnejši, manj sebični in posledično bolj svobodni. Potovanja niso samo koktejli pod tropsko palmo in Instagram fotografije na trendovskih turističnih lokacijah. Potovanja so kraj, kjer si duša odpočije od podivjanega sveta in se nauči živeti življenje

KONTAKTNI OBRAZEC ZA SODELOVANJE

 

6 + 15 =